Hlavní obsah

Rosický se upsal Arsenalu na další dva roky! Wenger si jeho kvalit velmi cení

Londýn/Praha

Ještě před reprezentačním duelem s Norskem stihl kapitán národního týmu Tomáš Rosický podepsat novou smlouvu s londýnským Arsenalem. Zatímco oficiální stránky klubu délku nového kontraktu nezveřejnily, podle hráčova agenta Pavla Pasky si prodlouží působení na Emirates Stadium o další dva roky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Tomáš Rosický během tréninku české fotbalové reprezentace před utkáním s Norskem.

Článek

„Jsem velmi šťastný a pyšný, že v klubu i po tak dlouhé době zůstávám a moje působení zde bude i nadále pokračovat. Těší mě, že mohu být v Arsenalu, uděláme vše pro to, abychom vyhrávali trofeje jak pro klub, tak pro fanoušky," uvedl pro oficiální klubové stránky Rosický.

Třiatřicetiletý záložník působí v londýnském celku už osmou sezónu, a pokud nový kontrakt naplní, stráví v něm celou dekádu. Kouč Arséne Wenger si českého veterána i nadále velmi cení.

Zařadí se mezi klubové ikony

„Od ledna, kdy jsem v Londýně jednal s manažerem Wengerem, bylo jasné, že chce, aby Tomáš Rosický zůstal v Arsenalu. Čekali jsme jen na vhodný termín, v němž by klub prodloužení stávajícího kontraktu o další dva roky oficiálně oznámil," prozradil okolnosti vyjednávání smlouvy na svém webu Pavel Paska.

„Je fantastické, že Tomáš odehraje v takovém velkoklubu, jakými jsou Kanonýři, rovných deset let. Zařadí se tím mezi největší legendy v bohaté a slavné historii Arsenalu," dodal hráčský agent.

Vedle Rosického podepsal nový kontrakt s klubem i Němec Per Mertesacker. „Jsme velmi potěšeni, že Rosický i Mertesacker spojili svoji další budoucnost s naším klubem. Oba mají výjimečné hráčské kvality a zkušenosti a pravidelně prokazují špičkovou výkonnost. Převládá v nás pocit velké pospolitosti a víry v náš tým a tahle novinka nám pomůže být ještě silnější," radoval se po podpisu opor mužstva kouč Wenger.

Reklama

Související témata: