Hlavní obsah

Hvězdy Realu stály frontu u zrcadla. Mourinho zkritizoval manýry mladých fotbalistů

Londýn

Velmi rozčarován je z manýrů současných mladých fotbalistů kouč Chelsea José Mourinho. Podle jeho mínění chtějí být dnes fotbalisté milionáři ještě předtím, než jejich kariéra pořádně začne. A navíc prý věnují až přemrštěnou péči o svůj zevnějšek.

Foto: Sport.cz

Kouč José Mourinho.

Článek

„Mnohokrát stáli hráči Realu Madrid frontu na zrcadlo před zápasem, zatímco rozhodčí už na ně čekali v tunelu," prozradil mimo jiné kouč v rozhovoru pro magazín Esquire.

V něm také portugalský stratég kritizuje honbu za bohatstvím a marnivost hvězd Realu Madrid, kde dříve působil, včetně Cristiana Ronalda a Sergia Ramose.

„Tohle je ale dnešní společnost. Mladí lidé jsou takoví. Je jim dvacet a něco a mně je 51. Když s nimi chci pracovat, musím jejich světu porozumět. Jak mohu svým hráčům zakazovat v autobuse, ehm, jak se tomu říká? Twitter a podobné věci. Jak jim mám v tom bránit, když moje dcera a syn dělají to samé. Musím se zkrátka adaptovat," pokračoval.

Následujte Terryho a Lamparda

Mourinho také nabádá mladé hráče, aby spíše následovali příklady opor Chelsea Johna Terryho a Franka Lamparda, kteří vždy šli především za vítězstvím.

„Musíte najít ty správné kluky, kteří touží uspět a mají pravou vášeň pro hru a jejichž snem není získat více miliónů, ale hrát na nejvyšší úrovni a získávat tituly. Snažíme se tedy dávat mladým za vzor Terryho či Lamparda, kteří byli vždy fanatičtí po vítězství," uvedl kouč.

Touha po bohatství už u teenagerů, kterou často stimulují hráčští agenti, podle něj současný fotbal hodně poškozuje.

„Dříve se fotbalisté snažili vydělat během kariéry, aby na jejím konci byli bohatí. Teď se lidé kolem nich snaží z nich udělat boháče, ještě než jejich kariéra pořádně začne. Už třeba při prvním kontraktu v Premier League, když přitom ještě v ní neodehráli jediný zápas a vůbec neví, co to je hrát třeba Ligu mistrů," doplnil Mourinho.

Reklama