Hlavní obsah

Fanoušci, díky. Nezdary nás posílí, píše Moyes příznivcům trápících se United

Manchester

Trenér fotbalistů Manchesteru United David Moyes poděkoval v otevřeném dopise věrným fanouškům Rudých ďáblů za podporu v obtížném období. Nástupci legendárního kouče Alexe Fergusona se v jeho první sezóně na lavičce anglického mistra hrubě nedaří. V Premier League je jeho tým až na sedmém místě tabulky a na pokraji vyřazení z Ligy mistrů.

Foto: Thanassis Stavrakis, ČTK/AP

Frustrace ve tváři kouče Manchesteru United Davida Moyese v utkání Ligy mistrů na půdě Olympiakosu Pireus.

Článek

"Když se vyhrává, tak je snadné podporovat svůj tým, mnohem těžší je to ve chvílích, kdy věci tak dobře nevycházejí. Podpora, kterou ukazujete, je velkolepá," napsal Moyes v magazínu pro držitele permanentek United. "Při venkovních zápasech zůstávají naši fanoušci nejlepší v zemi, zatímco na stadionu Old Trafford je jejich neochvějná víra zřejmá a nesmírně vítaná," doplnil padesátiletý skotský kouč.

Manchester už v této sezóně vypadl z Anglického i Ligového poháru. V domácí soutěži osmkrát prohrál a na první Chelsea ztrácí propastných 18 bodů (se zápasem k dobru). V úvodním únorovém osmifinále Ligy mistrů United prohráli na hřišti Olympiakosu Pireus 0:2.

"Ačkoliv jsem věděl, že přijmout tuto práci bude výzva, vůbec jsem nečekal, že bychom mohli prožívat až tak těžkou sezónu," přiznal Moyes, o jehož pozici se už dlouho spekuluje. Jeho krajan a předchůdce Ferguson za předchozích 26 let v Manchesteru získal 38 trofejí.

Bývalý trenér Evertonu je přesvědčen, že se situace brzy obrátí k lepšímu. "Všechno, čím jsme si prošli, nás v budoucnu udělá lepším a silnějším klubem. Absolutně nepochybuju o tom, že tady za čas opět uvidíme skvělý vítězný tým," dodal Moyes.

Reklama

Související témata: