Hlavní obsah

Mourinho měl střet s podavačem míčů. Jednou to schytáš, špitl mu do ucha

Londýn

Když někdo nedělá svou práci podle Mourinhových představ, portugalský trenér mu to jde hned vytmavit. Tak jako mladému podavači míčů na trávníku Crystal Palace. Ten podle Special One záměrně zdržoval hru, tak mu šel trenér do ucha pošeptat několik dobře míněných rad. Alespoň tak to potom médiím vysvětloval.

Foto: Profimedia.cz

José Mourinho domlouvá podavači míčů.

Článek

„Bál jsem se, aby Cesar Azpilicueta neztratil sebekontrolu," vysvětloval Mou, proč do celé situace zasáhl. O co šlo? Míč se odrazil za brankovou čáru a vhazovat měli hosté. Ti v té době na hřišti outsidera prohrávali 0:1 a tlačil je čas.

A podavač míčů zkrátka nebyl tak aktivní, jak by Mourinho očekával. „Děti (podavači míčů) jsou naváděny k tomu, aby tohle dělaly (zdržovaly). Ale když hráč podavače míčů praští, pak člověk, který dítěti vše naočkoval, zmizí a hráč je v problémech," vysvětloval charismatický trenér své rozhořčení.

„Měl jsem šanci dítě odchytit, bylo roztomilé, řekl jsem mu: ‚Když tohle budeš dělat, tak to jednou schytáš.' Všichni jsme viděli, co se stalo s Edenem," připomněl Mourinho rok starý incident, který se odehrál v Ligovém poháru na stadiónu Swansea. Místní podavač tehdy evidentně zdržoval hru, když zalehl míč a Hazard do něj ve snaze balón získat kopl. Viděl ihned červenou kartu a dostal tak automaticky distanc na další tři zápasy.

Podle britských médií se ale Mourinhovým chováním z 32. kola Premier League bude zabývat anglická Fotbalová asociace a Portugalec může očekávat trest.

Chelsea vývoj zápasu s Crystal Palace nedokázala zvrátit, prohrála 0:1 a přenechala první místo Liverpoolu, na který ztrácí dva body.

Reklama

Související témata: