Hlavní obsah

Hladová kabina si přeje, aby Wenger zůstal, prozradil kapitán Arsenalu Vermaelen

Londýn

Jednoznačný vzkaz fanouškům i vedení týmu poslali přes média ústy kapitána Thomase Vermaelena fotbalisté Arsenalu: chceme, aby trenér Wenger zůstal. Charismatický Francouz nevyhrál se slavným londýnským celkem trofej už bolestivých devět let a na konci probíhající sezóny mu vyprší kontrakt.

Foto: Darren Staples, Reuters

Zachmuřený trenér Arsenalu Arséne Wenger.

Článek

„Všichni (v kabině) si přejí, aby zůstal tak dlouho, jak jen to půjde. Je skvělý v tom, co dělá. Jak pro klub, tak pro hráče. Byli bychom opravdu šťastní, kdyby (prodloužení smlouvy) podepsal na další roky," citoval Daily Mirror kapitána Thomase Vermaelena.

Arsenal získal poslední trofej v květnu 2005. V probíhající sezóně si dlouho brousil zuby na ligový primát, po sérii nevydařených výsledků ale z boje o titul ustoupil. Získat však stále může nejstarší klubovou trofej planety - FA Cup, v němž už je v semifinále. Ziskem FA Cupu a umístěním do čtvrté příčky v ligové tabulce (zaručující účast v Lize mistrů) prý podmínilo vedení Arsenalu prodloužení Wengerovy smlouvy.

Osmadvacetiletý Belgičan věří, že se to Arsenalu podaří splnit. „V týmu je totiž neuvěřitelný duch. Společně ladíme formu, každý zná přesně svou roli. Jeden pracuje pro druhého, což je výsledek právě týmového ducha. V tom pociťuji v této sezóně obrovské zlepšení," vyznal se Vermaelen.

Kanonýrům prý zisk trofejí schází, oproti předchozím letům je však složení týmu ideální. „V týmu je hlad. Byl v něm i předtím, ale duch týmu je teď skvělý. Je to vidět na tom, jak tvrdě bojujeme," míní obránce, který do Arsenalu přišel před pěti lety z Ajaxu.

Reklama