Hlavní obsah

OBRAZEM: Liverpool chystá rekonstrukci Anfield Road. Bude větší, modernější a komfortnější

Liverpool

Fotbalisté Liverpoolu se už za pár let dočkají zmodernizovaného stadiónu. Reds, kteří letos mají v Premier League našlápnuto k zisku mistrovského titulu, myslí i na komfort svých fanoušků a do přestavby stadiónu vrazí v příštích letech 150 miliónů liber (asi 4,7 miliardy korun). Oproti moderním fotbalovým arénám se ale Liverpool nebude stěhovat z Anfield Road.

Foto: www.liverpoolfc.com

Vizualizace nového Anfield Road ptačím pohledem.

Článek
Fotogalerie

Vedení klubu k tomu vedou dva důvody - rekonstrukce je výrazně levnější než stavba nové arény, a navíc touhu setrvat na současném stadiónu vyjádřila velká část fanoušků Liverpoolu.

Stadión Anfield Road má v budoucnu rozšířit svou kapacitu až na 58 tisíc diváků, což je o 13 tisíc více, než mu umožňuje současná podoba. Osm a půl tisíce míst vznikne na hlavní tribuně, dalších téměř pět tisíc pak na přilehlé Anfield Road Stand, která se nachází naproti světově proslulé tribuně fanoušků Reds zvané The Kop.

Nový kabát dostane vnitřek i zevnějšek stadiónu, veškeré práce by měly začít v lednu 2015 a do dvou let by měla být rekonstrukce dokončena. Vedení klubu nedávno odstoupilo od snahy vybudovat novou arénu, která by podle deníku Independent přišla na 500 až 600 miliónů liber. „Nechceme se dostat do podobné situace, jako třeba Arsenal a zatěžovat tým zbytečně velkými dluhy. Myslím, že jsme zvolili variantu, která vyhovuje všem," prohlásil generální ředitel Reds Ian Ayre.

Anfield Road patří k nejstarším fotbalovým stadiónům na světě, funguje už od roku 1884. Tehdy na něm ještě hrál Everton, po rozepři s tehdejším majitelem stadiónu Johnem Houldingem se však přemístil do Goodison Parku a Houlding založil nový klub Liverpool FC.

Reklama

Související témata: