Hlavní obsah

Našel Manchester svůj nový klenot? Wilson byl skvělý, chválil mladého útočníka Van Persie

Manchester

Fotbalisté Manchesteru United ještě živí naději na účast v pohárové Evropě. V úterní dohrávce 34. kola Premier League porazili Rudí ďáblové i díky dvěma gólům debutujícího mladíka Jamese Wilsona Hull 3:1 a kolo před koncem soutěže ztrácejí na šestý Tottenham tři body, mají ale lepší vzájemné skóre. Právě osmnáctiletý útočník byl hvězdou večera a dočkal se velké chvály i od svých věhlasnějších spoluhráčů.

Foto: Darren Staples, Reuters

Osmnáctiletý James Wilson vstřelil hned při své premiéře v dresu Rudých ďáblů dva góly.

Článek

Byl to debut jako hrom. Wilson stihl za 60 minut dvakrát rozvlnit síť, a když ho v 64. minutě střídal Robin van Persie, diváci byli u vytržení. Mohutným skandováním se postarali o to, že mladý anglický reprezentant prožil noc, na kterou jen tak nezapomene.

„Nic lepšího jsem si ani nemohl přát. Byl to báječný den, moc jsem si to užil," prohlásil nový klenot Rudých ďáblů. A pochvaly se dočkal i od svého nizozemského spoluhráče.

„Myslím, že Wilson hrál opravdu dobře. Vím, jak těžké je mít debut na Old Trafford. Zažil jsem to, když mi bylo 29 let, ale Jamesovi je teprve osmnáct. Myslím, že když vstřelíte dva góly v takovém prostředí, prostě na to nikdy nezapomenete. Byl to pozoruhodný večer," tvrdil Robin van Persie.

Wilsona, který teprve před rokem podepsal s Manchesterem United profesionální smlouvu, ocenil i hrající kouč Ryan Giggs. „Podal velmi dobrý výkon, všem hráčům i mně tuhle rozlučku ulehčil. Má před sebou zářivou budoucnost," prohlásil velšský trenér, který pravděpodobně odehrál svůj poslední duel na Old Trafford. S United se rozloučil také stoper Nemanja Vidič.

Reklama

Související témata: