Hlavní obsah

Francouzský obránce Mangala přestoupil do Manchesteru City

Londýn

Francouzský obránce Eliaquim Mangala přestoupil z FC Porto do Manchesteru City. Anglický mistr podmínky transferu nezveřejnil, podle agentury AP však třiadvacetiletý fotbalista přišel údajně za 32 miliónů liber (asi 1,1 miliardy korun).

Foto: Darren Staples, Reuters

Kouč Manchesteru City Manuel Pellegrini má novou posilu v týmu.

Článek

Mangala se stal po Bakarym Sagnovi, Willym Caballerovi, Franku Lampardovi, Brunu Zuculinim a Fernandovi, který v létě přišel rovněž z Porta, šestým novým hráčem. Navíc je třetí nejdražší posilou v historii klubu; víc stáli pouze Brazilec Robinho (32,5 miliónu liber) a argentinský útočník Sergio Agüero (38 miliónů).

"Už teď je skvělý hráč, ale navíc má všechny fyzické, mentální, technické i taktické vlastnosti, aby se stal jedním z nejlepších evropských obránců," prohlásil trenér City Manuel Pellegrini. "Držením míče, čtením hry a fyzickou odolností se v Anglii okamžitě prosadí," dodal.

Mangala odstartoval profesionální kariéru ve Standardu Lutych, odkud v roce 2011 zamířil do Porta. S francouzskou reprezentací se podíval i na nedávné mistrovství světa, sbírku čtyř startů v národním týmu ale na šampionátu v Brazílii nerozšířil.

Reklama

Související témata: