Hlavní obsah

Burnley - Chelsea 1:3Courtois vytlačil Čecha z brány a hned při premiéře slavil s Chelsea výhru

Burnley
Aktualizováno

Až do poslední možné chvíle tutlal před veřejností trenér Chelsea Jose Mourinho ortel nad Petrem Čechem, nakonec kouč českou oporu posadil na lavičku a novou sezónu Premier League začal coby jednička mladý Belgičan Thibaut Courtois, který při své ostře sledované premiéře slavil s Blues vítězství v Burnley 3:1.

Foto: Andrew Yates, Reuters

Nová brankářská jednička Chelsea Thibaut Courtois při zákroku v utkání s Burnley.

Článek
Fotogalerie

Brankářská otázka týmu ze Stamford Bridge byla velkým tématem i pro anglické fanoušky, a není divu, protože Petr Čech byl celou dekádu velkou oporou londýnského klubu. Jenže teď musel přijmout roli dvojky.

Courtois nezažil zrovna šťastný začátek své velké premiéry, protože hned z první nebezpečné akce domácích inkasoval. Nováček Premier League totálně zaskočil obranu favorita hned po prvním rohu. Hosté po standardní situaci zaváhali v defenzivě a po křížném pasu k hranici šestnáctky se do míče parádně opřel Scott Arfield. Courtois se jen bezmocně ohlédl za míčem, jak napíná síť za jeho zády.

Posily zařídily obrat

Jenže o rodící se senzaci nemohla být vůbec řeč, Burnley se úvodním gólem jen podařilo probudit spícího hada, který následně během čtvrt hodiny hned třikrát uštkl. Kromě Courtoise si v dresu hostů odbývali premiéru také Cesc Fàbregas a snajpr Diego Costa a oba měli prsty v parádním obratu.

Druhý jmenovaný se bleskově postaral o vyrovnávací gól. Ivanovičovův tečovaný centr skončil na tyči a Costa ho poté nekompromisně uklidil do brány. Fábregas hned nato našel přesným pasem čerstvého mistra světa Andrého Schürrleho, který z úhlu poslal hosty do vedení.

Španělský záložník si gólovou přihrávku zopakoval o pár minut později, tentokrát od rohového praporku našel Branislava Ivanoviče, který kolenem navýšil na konečných 3:1.

Mourinhův tým hrál od úvodního inkasovaného gólu ve velké pohodě, a i když už se po přestávce gólově neprosadil, svým konkurentům vyslal jasný vzkaz, že v této sezóně to myslí s atakem na trofeje opravdu vážně.

Debutant Courtois nakonec v duelu s outsiderem příliš práce neměl. Zdálo se, že s obranou si rozumí a kromě úvodního gólu, při němž neměl nárok, situace ve svém brankovišti řešil s přehledem.

Anglická Premier League, 1. kolo
Burnley - Chelsea 1:3
Branka: 14. Arfield - 17. Costa, 21. Schürrle, 34. Ivanovič

Reklama

Související témata: