Hlavní obsah

Hvězdná posila do útoku? Sánchez se v soupeřově šestnáctce nepotkal s míčem

Liverpool

Fanoušci Arsenalu zatím marně čekají, zda se naplno prosadí Alexis Sánchez, kterého klub v létě přivedl do útoku. Kanonýři byli v minulé sezóně kritizováni, že jsou v ofenzívě příliš závislí na Oliveru Giroudovi, což se mělo změnit právě příchodem chilské hvězdy.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Alexis Sánchez na tréninku Arsenalu.

Článek

Sánchez za Arsenal nastoupil do čtyřech soutěžních duelů. Zatím však neskóroval v utkání Community Shield s Manchesterem City, v předkole Ligy mistrů s Besiktasem Istanbul ani v úvodních dvou střetnutích Premier League.

V posledním klání s Evertonem, které skončilo remízou 2:2, manažer Arséne Wenger stáhl posilu z Barcelony už o přestávce. BBC také zveřejnila na svém webu statistiku, z níž vyplývá, že Sánchez se do té doby nepotkal s míčem v pokutovém území Evertonu.

„Ještě není fyzicky připraven, ale nemám o něho obavy," uklidňoval po zápase Wenger. „Poté, co se opět dostane do nejlepší fyzické formy, vrátí se i jeho sebedůvěra," dodal manažer Gunners po souboji v Goodison Parku.

Do druhé půle pak místo Sáncheze nastoupil Francouz Giroud, jehož trefa v 90. minutě rozhodla o dělbě bodů. Kanonýři dokázali stáhnout dvoubrankové manko v závěrečných sedmi minutách, když na 1:2 snižoval Aaron Ramsey.

Reklama