Hlavní obsah

Tottenham - Liverpool 0:3Liverpool při Balotelliho premiéře nedal Kohoutům šanci

Londýn
Aktualizováno

Fotbalisté Liverpoolu ve třetím kole anglické ligy rázně ukončili neporazitelnost Tottenhamu a vyhráli na jeho hřišti 3:0. Premiéru v dresu hostí si odbyl kontroverzní italský útočník Mario Balotelli, ale o góly se starali jiní. Arsenal se musel na hřišti nováčka v Leicesteru spokojit s bodem za remízu 1:1.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Alberto Moreno z Liverpoolu (uprostřed) se raduje z gólu se spoluhráči Jordanem Hendersonem (vlevo) a Danielem Sturridgem.

Článek
Fotogalerie

Liverpoolu se na londýnském stadionu White Hart Lane daří. Loni v prosinci tam vyhrál 5:0, což byl pro Kohouty nejhorší domácí debakl za posledních šestnáct let a vyústil v odvolání portugalského trenéra Villase-Boase. Dnes to z jejich strany nebylo o mnoho lepší.

Po Sterlingově brance v prvním poločase proměnil Gerrard ve druhém dějství penaltu a Moreno přidal po sólové akci třetí gól. Balotelliho provázel pískot domácích fanoušků a po hodině hry ho trenér Brendan Rodgers vystřídal.

Chilan Alexis Sánchez se po letním přestupu z Barcelony začíná Arsenalu vyplácet. Ve středu zařídil postup do Ligy mistrů přes Besiktas, v neděli vstřelil ve dvacáté minutě svůj první gól v Premier League. Ale už za dvě minuty vyrovnal Argentinec Ulloa a Schmeichel junior v brance domácích pak zneškodnil všechny šance. Tomáš Rosický seděl opět jen na lavičce náhradníků, na první start v novém ligovém ročníku zatím stále čeká.

Anglická fotbalová liga - 3. kolo:
Tottenham - Liverpool 0:3 (8. Sterling, 49. Gerrard z pen., 60. Moreno)
Aston Villa - Hull 2:1 (14. Agbonlahor, 36. Weimann - 74. Jelavič),
Leicester - Arsenal 1:1 (22. Ulloa - 20. Sánchez).

Reklama

Související témata: