Hlavní obsah

Tři zápasy, dva body, málo gólů. Tygr Falcao i přes trápení věří v titul Rudých ďáblů

Manchester

Během přípravného období to vypadalo, že fotbalisté Manchesteru United dají zapomenout na nevydařený loňský ročník a pod vedením nového manažera se znovu vrátí na výsluní. Jenže léčba Van Gaalem zatím nezabírá. Rudí ďáblové se ve třech zápasech Premier League nedočkali výhry, navíc v Ligovém poháru utrpěli potupnou porážku 0:4 na hřišti třetiligového Milton Keynes. Jejich nová ofenzivní posila Radamel Falcao však pevně věří, že trápení mužstva z Old Trafford brzy skončí a tým najede na vítěznou vlnu.

Foto: Lynne Sladky, ČTK/AP

Útočník Radamel Falcao (uprostřed) v dresu Kolumbie.

Článek

Od roku 2007 získali Rudí ďáblové pět mistrovských titulů. Manchester United - Liga mistrů. Spojení, které nepřetržitě fungovalo dlouhých 19 let. Jenže na úspěšná léta na Old Trafford momentálně jen tiše vzpomínají.

United prožívají těžké časy. Loňská sedmá příčka, která týmu nezajistila ani start v Evropské lize, byla pro všechny obrovským zklamáním. Vrátit Manchester na přední příčky má Louis van Gaal, jenže tak špatný začátek do sezóny si nepředstavoval ani v tom nejčernějším snu. Jeho svěřenci dali zatím pouhé dva góly, obávaný kanonýr Robin van Persie se ještě netrefil a fanoušci jsou už pořádně nervózní. Vedení klubu se proto před uzávěrkou přestupů pořádně činilo a zlanařilo zvučná jména. Slabou střeleckou produktivitu by měl vylepšit zejména Falcao.

Osmadvacetiletý Kolumbijec přišel na Old Trafford na roční hostování z Monaka, kde v dvaceti utkáních nasázel jedenáct branek. Obávaný kanonýr, který kvůli zranění kolena přišel o světový šampionát v Brazílii, zářil v předloňské sezóně v dresu Atlétika Madrid. S Rojiblancos vyhrál v roce 2012 Evropskou ligu, stal se i nejlepším střelcem této soutěže.

Falcao: Cílem této sezóny je titul

United už letos bojují jen v lize a FA Cupu, přesto si Falcao přesunu na Old Trafford nesmírně váží. "Je to skvělá příležitost," řekl Kolumbijec, který má s United smělé plány. "Chci v Manchesteru dávat góly a vyhrávat trofeje. Cílem této sezóny je pomoci klubu získat titul," jednoznačně vyhlašuje útok na první příčku forvard přezdívaný "Tygr".

Falcao je připraven odkroutit si premiéru v novém dresu. Šance se nabízí již tuto neděli, kdy United hostí v lize QPR. "Premier League je nejlepší liga na světě. Působí tam nejlepší hráči, každý týden hrajete proti nejlepším fotbalistům. To je nejdůležitější věc pro hráče, kteří se chtějí zlepšovat a mezi které já patřím. Chci střílet ještě více gólů a vyhrávat trofeje," uvedl Falcao.

Kolumbijský snajpr rovněž ocenil kvality kouče Van Gaala, který na nedávno skončeném šampionátu v Brazílii dovedl Nizozemce k bronzu. "Na mistrovství světa jsme všichni viděli, že Louis van Gaal je jedním z nejlepších trenérů na světě. Myslím si, že je typ člověka, který rozumí svým hráčům a dostane z nich maximum," uzavřel Falcao.

Získají fotbalisté Manchesteru United v této sezóně Premier League mistrovský titul?
Ano
24,1 %
Ne
75,9 %
Celkem hlasovalo 5140 čtenářů.

Reklama

Související témata: