Hlavní obsah

Slavia na titul opět nedosáhla, rozhodne sedmý zápas

PRAHA

Pardubičtí hokejisté dokázali utéct hrobníkovi z lopaty. V šestém finálovém utkání nedali domácí Slavii šanci a i zásluhou skvěle sehraných přesilových her, z nichž vstřelili tři branky, přehráli Pražany 5:1. Série je vyrovnaná 3:3, o vítězi extraligy rozhodne sedmé utkání, které se bude hrát 17. dubna v Pardubicích.

Foto: Novinky s použitím ČTK

DEFAULT TITLE

Článek

"Vzkřísili jsme už téměř pohřbenou naději na titul a doma ji nebudeme chtít pustit. Mužstvo hrálo ohromně ukázněně, disciplinovaně s parádním nasazením. Perfektně vyšly také přesilovky. Sehráli jsme je jednoduše a často stříleli," tvrdil kouč Pardubic Miloš Říha.

Na led se vrátili uzdravení nejlepší střelci obou celků a rychleji než domácí Sup se na finálové tempo adaptoval pardubický Blažek, který už po necelých čtyřech minutách hry přihrávkou hledal Lubinu a nedůrazné odehrání puku ze strany slávistického obránce Kolaříka nabídlo matadorovi mužstva hostí otevření skóre.

Pardubičtí překvapili soupeře důrazem

Vedoucí gól ještě zvýšil sebedůvěru lépe bruslících Pardubic a Málek musel před Koukalem zasahovat špičkou betonu, obstál i při Sýkorově dorážce. Slavia potom přežila i 22 sekund dvojitého oslabení. Jenže ve chvíli, kdy první vyloučený Dlouhý skákal na led, našla Sýkorova přihrávka 42letého kapitána hostí Janeckého, proti jehož střele zápěstím byl domácí gólman bezmocný.

Východočeši šli důrazněji do každého souboje, lépe pokrývali protihráče, a tak Slavia bez zraněného Fadrného musela zamíchat sestavou. Od začátku druhé třetiny se Duda posunul k Beránkovi a snížení přinesla přesná střela nejproduktivnějšího obránce play off Hejdy pod horní tyčku.

Pražanům se nabízela možnost vyrovnání při čtyřminutovém trestu Pospíšila, k tomu přišel další pardubický faul, ale 120 sekund hry pět na tři se domácím vůbec nepovedlo.

Slavii vázla koncovka

Aktivita Slavie se přesto zvýraznila, v pokračující přesilovce trefil Kopecký tyčku. Neuspěl ani před brankou úplně osamocený Antoš, Svoboda puk ramenem vytlačil do bezpečí. Pardubickému mužstvu se ale povedl parádní kontr, když po Zábranského střele tečoval Sýkora puk mezi Málkovy betony.

"V tu chvíli jsme zápas ztráceli. Hlavně úvod byl hodně svázaný, polevili jsme i v zarputilosti a Pardubice nás vyučili z efektivní koncovky," litoval trenér Slavie Vladimír Růžička.

Opakovala se situace z předchozího duelu, domácí šli do poslední třetiny za stavu 1:3. Pardubice dokázaly v pátém utkání skóre otočit, slávisté se o to i kvůli skvěle chytajícímu Svobodovi pokoušeli marně.

Na čaroděje Svobodu si tentokrát nepřišli

Klepiš měl sice obrovskou gólovou příležitost v podobě sóla, ale puk skončil v lapačce Svobody, podobně jako při Novákově šanci. Na druhé straně mohl cestu Pardubic za vítězstvím pojistit Mikeska, ale zastavil ho faul.

Hosté se i v přesilovce soustředili na pozornou obranu, nepodlehli ale pasivitě a nakonec Pospíšilem početní výhodu využili. Při tříbrankovém manku už nebylo v silách Slavie otočit průběh zápasu, a tak asi tři stovky pardubických fandů slavili nejen vítězství hostí, ale hlavně návrat finálové série do svého města.

Jejich radost ještě zvýraznil Průchův gól, znovu v přesilovce. "Chtěli jsme moc vyhrát, zklamaných kluků v šatně je mi líto, ale ještě není konec. O zlato se i v Pardubicích porveme," uzavřel Růžička.

SLAVIA vs PARDUBICE 1:5 (0:2, 1:1, 0:2)
1. třetina
03:31PardubiceLubina (Kudrna, Blažek)0:1
10:14SlaviaAntoš (2 min - krosček)
16:34Slavia2 min - příliš mnoho hráčů na ledě
18:12SlaviaSup (2 min)
18:37PardubiceJanecký (P. Sýkora, Zábranský)0:2
2. třetina
21:08PardubicePácal (2 min - nedovolené bránění)
22:59SlaviaHejda (Antoš, Jaroš)1:2
24:29PardubicePospíšil (2 + 2 min - hra vysokou holí)
25:47PardubiceNovotný (2 min - držení)
36:55PardubiceP. Sýkora (Zábranský, Pospíšil)1:3
3. třetina
41:34PardubiceKudrna (2 min - hra vysokou holí)
42:45SlaviaKopecký (2 min - faul loktem)
50:50SlaviaJaroš (2 min - sekání)
52:03PardubicePospíšil (P.Sýkora, Čáslava)1:4
57:29SlaviaKopecký (2 min - krosček)
57:45PardubicePrůcha (Kolář, Koukal)1:5
Ostatní statistiky
7Vyloučení5
0V oslabení3
Rozhodčí: Kolísek, Vokurka - Guth, Rittich. Diváci: 5000.

Reklama

Související témata: