Hlavní obsah

Chelsea - Aston Villa 3:0Čech ani Rosický nenastoupili, Rudí ďáblové vyhráli i bez vyloučeného Rooneyho

Londýn
Aktualizováno

Fotbalisté Chelsea zůstávají v novém ročníku Premier League nadále jediným neporaženým mužstvem. V sobotním duelu 6. kola porazili na Stamford Bridge Aston Villu 3:0, brankář Petr Čech seděl jen na lavičce náhradníků. Obhájce titulu Manchester City zvítězil na půdě Hullu 4:2. Městský rival z Old Trafford zdolal doma West Ham 2:1, ačkoliv od 59. minuty dohrával utkání bez vyloučeného útočníka Waynea Rooneyho. Derby mezi Liverpoolem a Evertonem skončilo na Anfield Road nerozhodně 1:1. Arsenal remizoval s Tottenhamem 1:1, Tomáš Rosický se na trávníku neobjevil.

Foto: Paul Hackett, Reuters

Fotbalisté Chelsea Diego Costa (vlevo), Willian (uprostřed) a Cesc Fábregas se radují z gólu do sítě Aston Villy.

Článek
Fotogalerie

Liverpool, který postrádal v sestavě zraněného útočníka Sturridge, měl ve slavném  Merseyside derby od začátku převahu, na gól si ale domácí příznivci museli počkat až do 65. minuty. V ní se exekuce přímého volného kopu ujal kapitán Gerard a míč krásně zakroutil z dvaceti metrů pod břevno.

O chvíli později mohl pojistit vedení Balotelli, po centru zleva ale zblízka orazítkoval jen břevno, což Reds nakonec mrzelo. V první minutě nastaveného času se totiž míč odrazil k nohám Jagielky, který nádhernou střelou z první nedal brankáři Mignoletovi šanci.

Chelsea vyhrála, Čech zůstal na lavičce

Český reprezentační gólman Petr Čech se sice ve středečním zápase Ligového poháru s Boltonem poprvé v sezóně objevil v bráně Chelsea, v ligovém duelu proti Aston Ville ale dostal podle očekávání znovu důvěru Thibaut Courtois. A Belgičan gól neinkasoval. Blues nasměroval k výhře už v 7. minutě Oscar, který využil přihrávku Williana. V 59. minutě se poosmé v sezóně trefil Diego Costa a výsledek zpečetil o dvacet minut později Willian.

Svěřenci trenéra Josého Mourinha vedou tabulku o tři body před Southamptonem, který v sobotu porazil před vlastními fanoušky Queens Park Rangers 2:1.

Džeko dvěma zásahy pomohl Citizens k vítězství

Fotbalisté Manchesteru City měli na hřišti Hullu raketový nástup. V rozmezí 7. a 11. minuty jim zařídili dvougólový náskok Agüero s Džekem. Jenže pak přišly pro hosty komplikace. Nejprve si dal nešťastný vlastní gól stoper Mangala a následně stejný hráč fauloval Hernándeze, jenž z penalty dokonce vyrovnal.

Jenže Citizens se o vítězství nenechali připravit. Po změně stran se podruhé v zápase prosadil Džeko a výhru pojistil v závěru Lampard. Bývalý záložník Chelsea skóroval ve třetím soutěžním duelu v řadě.

Manchester United nasměroval k tříbodovému zisku po pěti minutách Rooney, který se radoval ze svého 176. gólu v Premier League a v historické tabulce střelců se osamostatnil na třetím místě za Alanem Shearerem a Andym Colem. A když ve 22. minutě navázal na jeho trefu Van Persie, zdálo se být o vítězi rozhodnuto. Jenže ve 37. minutě snížil Diafra Sakho a na Old Trafford bylo zaděláno na drama. Zvlášť když po hodině hry putoval pod sprchy po červené kartě Rooney. Rudí ďáblové však těsný náskok udrželi a připsali si druhou výhru v novém ročníku Premier League.

Kouč United Louis van Gaal měl před utkáním problémy v zadních řadách. Kvůli zranění několika stoperů musel nasadit do základní sestavy teprve devatenáctiletého Patricka McNaira, který tak odehrál své první utkání v Premier League.

Arsenal v derby remizoval, Rosický nehrál

Arsenal remizoval v severolondýnském derby s Tottenhamem 1:1. Kohouty poslal do vedení v 56. minutě Chadli, z vítězství se ovšem hosté netěšili. V 74. minutě srovnal ranou pod břevno Oxlade-Chamberlain. Rosický zůstal jen na lavici náhradníků, do zápasu nezasáhl.

Anglická fotbalová liga - 6. kolo:
Liverpool - Everton 1:1 (65. Gerrard - 90.+1 Jagielka)
Chelsea - Aston Villa 3:0 (7. Oscar, 59. Costa, 79. Willian)
Crystal Palace - Leicester 2:0 (52. Campbell, 55. Jedinak)
Hull - Manchester City 2:4 (21. vlastní Mangala, 32. Hernández z pen. - 11. a 68. Džeko, 8. Agüero, 87. Lampard)
Manchester United - West Ham United 2:1 (5. Rooney, 22. Van Persie - 37. Sakho)
Southampton - QPR 2:1 (54. Bertrand, 68. Pellé - 66. Austin)
Sunderland - Swansea 0:0
Arsenal - Tottenham 1:1 (74. Oxlade-Chamberlain - 56. Chadli)

Reklama

Související témata: