Hlavní obsah

Chelsea - Arsenal 2:0Chelsea vyhrála derby, Čech zaskakoval za zraněného Courtoise. Wenger strčil do Mourinha

Manchester
Aktualizováno

Zčista jasna přišla šance pro Petra Čecha, který poprvé v této sezóně nastoupil v anglické lize a pomohl Chelsea k vítězství 2:0 v derby s Arsenalem. Čech vystřídal ve 24. minutě zraněného Thibauta Courtoise, Tomáš Rosický odehrál za Arsenal v třaskavé bitvě necelých deset minut. Chelsea má v čele tabulky pět bodů k dobru před momentálně druhým Manchesterem City.

Foto: Stefan Wermuth, Reuters

Diego Costa jásá po gólu Chelsea proti Arsenalu.

Článek

Manchester United zvítězil nad Evertonem 2:1, premiérovou trefou v dresu vítězů rozhodl Radamel Falcao. Svěřenci Louise van Gaala museli nastoupit bez útočníka Wayna Rooneyho, který dostal trest na tři zápasy za červenou kartu z minulého kola s West Hamem.

Začátek londýnského derby byl posunut o čtvrt hodiny poté, co fanoušci Arsenalu před stadiónem odpálili světlice. Uvnitř stánku se zase postaral o pozdvižení trenér hostů Arséne Wenger, který mezi lavičkami v průběhu zápasu strčil do domácího kouče Josého Mourinha.

Souboj dvou dosud neporažených týmů začal nešťastně pro gólmana Chelsea Courtoise, který v desáté minutě inkasoval úder do hlavy od Alexise Sáncheze. Belgický mladík se pokusil pokračovat, ve 24. minutě ale přepustil místo Čechovi. "Měl jsem v něj naprostou důvěru. Courtois byl preventivně převezen do nemocnice, jeho zranění ale není až tak vážné," uvedl Mourinho.

Hazard dal penaltu

O tři minuty později Koscielny v pokutovém území fauloval Hazarda, jenž penaltu přízemní střelou k pravé tyči bezpečně proměnil a udržel svoji stoprocentní bilanci v exekuci pokutových kopů. Koscielny v anglické lize "zařídil" již sedm penalt pro soupeře.

O výhře "Blues" definitivně rozhodl v 78. minutě Costa, který po Fábregasově přihrávce chytře přeloboval gólmana Szczesného. Costa si tak připsal již devátou ligovou trefu v sezoně, Fábregas posedmé asistoval. Arsenal nedokázal už 392 minut skórovat proti Chelsea, dnes navíc ani jednou nevystřelil na branku, což se mu stalo poprvé od září 2003.

"Hráli jsme dobře, kontrolovali jsme Özila a Sáncheze, vytvářeli jsme na ně tlak. Hráli jsme výborně v obraně, naše protiútoky pak byly nebezpečné," konstatoval Mourinho.

Manchester United se dostal do vedení v 27. minutě, když se odražený míč dostal k Matovi a ten přihrál na hranici pokutového území Di Maríovi, jenž skóroval potřetí v sezoně. V nastavení první půle odpískal rozhodčí po faulu Shawa penaltu pro Everton, Baines ji však neproměnil. To se mu v Premier League stalo poprvé, v předchozích čtrnácti pokusech byl úspěšný.

Everton přesto dokázal vyrovnat. Naismith prokázal svoji produktivitu, když dal čtvrtý gól v sezoně teprve pátou střelou na branku. United ale nakonec získali tři body, první trefu v lize oslavil Falcao a stal se šestým kolumbijským střelcem v historii Premier League.

Southampton nestačil v Londýně na Tottenham a prohrál 0:1, jedinou branku utkání vstřelil ve 40. minutě Eriksen. "Saints" přesto zůstali třetí, Tottenham poskočil na šesté místo.

Anglická fotbalová liga - 7. kolo:
Manchester United - Everton 2:1 (27. Di María, 62. Falcao - 55. Naismith)
Chelsea - Arsenal 2:0 (27. Hazard z pen., 78. Costa)
Tottenham - Southampton 1:0 (40. Eriksen)
West Ham United - QPR 2:0 (5. vlastní Onuoha, 59. Sakho).

Reklama

Související témata: