Hlavní obsah

Manchester City - Tottenham 4:1Agüero nasázel Tottenhamu čtyři góly, Chelsea bez Čecha zdolala Crystal Palace

Manchester
Aktualizováno

Fotbalisté Manchesteru City si upevnili druhou příčku v tabulce anglické Premier League po vítězství v 8. kole nad Tottenhamem 4:1. Zápas nabídl hned čtyři pokutové kopy, dva z nich proměnil argentinský kanonýr Sergio Agüero, jenž se postaral o všechny čtyři góly domácích. Chelsea bez brankáře Petra Čecha zdolala Crystal Palace 2:1 a ligu vede o pět bodů před Manchesterem City.

Foto: Phil Noble, Reuters

Argentinec Sergio Agüero v utkání proti Tottenhamu.

Článek
Fotogalerie

Ale i on, stejně jako hostující Roberto Soldado, jednu penaltu neproměnil. Agüero potvrdil, že se mu proti kohoutům nebývale daří. V šesti zápasech proti tomuto soupeři v Premier League nastřílel už devět gólů.

Právě špatně kopnutá Soldadova penalta v 62. minutě, kterou brankář Joe Hart lapil, zápas definitivně zlomila. Španělský fotbalista, jenž byl faulován a sám se ujal exekuce, mohl srovnat na 2:2.

Jenže selhal, vzápětí promarnil další šanci a následně naděje hostů definitivně zhasly. Rozhodčí po střetu Federica Fazia s Agüerem nařídil další penaltu, kterou Argentinec proměnil a hosté navíc museli dohrávat bez vyloučeného Fazia.

Čtvrt hodiny před koncem završil Agüero svým čtvrtým gólem v utkání vítězství City 4:1. O jediný gól Tottenhamu se postaral na začátku zápasu Christian Eriksen. Manchester City porazil v minulé sezóně Kohouty 5:1 a 6:0 a na tradici vysokých výher proti londýnskému týmu úspěšně navázal.

Čtyři penalty v jednom zápase Premier League, které nařídil rozhodčí Jon Moss, se naposledy kopaly před čtrnácti lety v utkání Bradford - Derby.

Čech s Rosickým jen na lavičce

Chelsea s brankářem Petrem Čechem na lavičce šla do vedení už v šesté minutě po trefě Oscara z přímého kopu. Nezbrzdila ji ani červená karta pro Césara Azpilicuetu, protože vzápětí byl vyloučen i obránce soupeře Damien Delaney. Výhru potvrdil svým prvním gólem v barvách Blues Cesc Fábregas, gólmana Thibauta Courtoise připravil o čisté konto v nastavení Fraizer Campbell.

Jen z lavičky sledoval zaváhání Arsenalu také reprezentační záložník Tomáš Rosický. Kanonýři sice brzy po brance Alexise Sáncheze vedli, ale poté nechali Hull duel dvěma brankami otočit. Až v nastavení zařídil londýnskému týmu alespoň bod za remízu 2:2 Danny Welbeck.

Výbornou formu potvrdil svým historicky nejvyšším vítězstvím v Premier League Southampton. Fotbalisty Sunderlandu na svém stadiónu rozstřílel 8:0 a drží třetí příčku v tabulce s jednobodovým mankem na druhý Manchester City. Čtvrtý je West Ham po dnešní výhře 3:1 nad Burnley.

Anglická fotbalová liga - 8. kolo:
Manchester City - Tottenham 4:1 (13., 20. z pen., 68. z pen. a 76. Agüero - 15. Eriksen)
Arsenal - Hull 2:2 (13. Sánchez, 90.+1 Welbeck - 17. Diame, 46. Hernández)
Burnley - West Ham United 1:3 (60. Boyd - 49. Sakho, 54. Valencia, 71. Cole)
Crystal Palace - Chelsea 1:2 (90. Campbell - 6. Oscar, 51. Fábregas)
Everton - Aston Villa 3:0 (18. Jagielka, 48. Lukaku, 76. Coleman)
Southampton - Sunderland 8:0 (18. a 69. Pellé, 12. vlastní Vergnini, 37. Cork, 63. vlastní Bridcutt, 78. Tadič, 80. Wanyama, 86. Mane),
Newcastle - Leicester 1:0 (71. Obertan).

Reklama

Související témata: