Hlavní obsah

Kouč Wenger už vidí světlo na konci tunelu. Marodi se postupně vracejí do sestavy

Londýn/Praha

Na konci tunelu nesoucího označení Gunners se už začíná objevovat světlo. Alespoň co se zdravotního stavu hráčů týče... „Měli jsme spoustu dlouhodobě zraněných. Giroud, Debuchy, Özil, Walcott, ti všichni hodně a hodně chyběli, což naše výkony poznamenávalo. Ale teď už se začíná objevovat světlo na konci tunelu,“ přiznal francouzský kouč fotbalistů Arsenalu Arséne Wenger, že s pomalu se vyprazdňující marodkou se rázem cítí lépe.

Foto: Andrew Winning, Reuters

Theo Walcott se vrací do sestavy Arsenalu.

Článek

V úterním večeru bude mít Arsenal šanci vkročit s předstihem do osmifinále Ligy mistrů. Stačí mu „málo" - porazit bruselský Anderlecht, nad nímž díky finiši v závěrečném nastavení vyhrál v Bruselu.

„Bylo to doslova zázračné vítězství, takže si uvědomujeme, že i doma nás čeká velice těžké utkání. Ale hrajeme na svém stadiónu a nabízí se nám možnost příležitost využít a už teď postoupit," počítá kouč Arsenalu s tím, že svěřenci rozhodující krok udělají. Tedy samozřejmě za předpokladu, že i Dormund zvládne roli favorita a ve druhém utkání skupiny D porazí Galatasaray Istanbul.

Walcott se vrací do sestavy

Wenger věří v úspěch o to víc, že bude moci do zápasu nasadit Thea Walcotta, který je prvním z dlouhodobě zraněných hráčů, jenž se vrací do sestavy. Už v sobotním ligovém duelu s Burnely se ostatně na posledních deset minut na trávníku objevil.

„Limitovala nás spousta dlouhodobě zraněných hráčů. Chyběli Giroud, Theo, Debuchy, Özil a David Ospina, ale už bude lépe, světlo na konci tunelu je vidět. I nelehkou situaci jsme zvládli a drželi se jak v lize, tak i v Champions League. Tyto výkony a postupný návrat zraněných nám dává novou naději," glosoval kouč Kanonýrů čtvrtou příčku v Premier League a postupovou naději v Lize mistrů.

„Stav všech zraněných hráčů je stále lepší a lepší. Walcott je první, kdo se vrací," pochvaloval si před konfrontací s Anderlechtem Wenger, jehož optimismus nebrzdí ani to, že mu tentokrát bude chybět reprezentant Jack Wilshere. Ten pro potíže s kolenem absentoval při sobotní výhře 3:0 nad Burnley a nenastoupí ani proti Anderlechtu.

Reklama

Související témata: