Hlavní obsah

Arsenal, Real? O ničem nevím. Na Čecha nemám ani jednu nabídku, odmítl spekulace Mourinho

Londýn

Arsenal, ale i AC Milán, AS Řím či dokonce Real Madrid mají mít podle některých anglických médií eminentní zájem o angažmá brankáře Petra Čecha, jenž je momentálně v Chelsea dvojkou. Některé ostrovní servery dokonce již ohlásili Čechův zimní přestup do Arsenalu jako hotovou věc. Jenže kouč Blues Jose Mourinho vidí situace trochu jinak.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Chelsea José Mourinho

Článek

„Na mém stole, kam by podobné nabídky normálně měly přicházet, ale nic nemám. Na Petra Čecha tam neleží ani jedna. Momentálně je naším gólmanem a má u nás kontrakt na další dva roky," řekl Mourinho novinářům na páteční tiskové konferenci před ligovým zápasem proti WBA.

V Anglii už proběhly zprávy, že Chelsea se dohodla s Arsenalem na přestupu dvaatřicetiletého gólmana za sedm miliónů liber. Nicméně informaci potvrzovaly jen bulvární deníky.

Tohle je moje pravda

„Petr je fantastický profesionál a vždy kladl na první místo zájmy týmu. Ani jednou nezaklepal na moje dveře s tím, že by si přál, abych přijal nějakou nabídku na něj. Tohle je moje pravda. Nic víc k tomu nemůžu říct," pokračoval kouč Chelsea.

Jeho slova více méně potvrdil i brankářův agent Viktor Kolář, jenž uvedl, že Čechův lednový přestup z Chelsea není pravděpodobný, pokud se nezraní jiný gólman, který dělá jedničku v některém ze špičkových evropských týmů.

„Ve fotbale ale nemůžete žádnou možnost definitivně vyloučit, nicméně když si dáte dohromady fakta a Petrovy ambice být gólmanem ve špičkovém klubu, moc možností vám nezbývá," cituje Koláře britský Daily Mail.

Reklama

Související témata: