Hlavní obsah

Sunderland - Chelsea 0:0Chelsea s Courtoisem v bráně remizovala bez branek v Sunderlandu

Londýn
Aktualizováno

Potřetí v sezóně ztratili body. Fotbalisté Chelsea remizovali v sobotním utkání 13. kola anglické Premier League na hřišti Sunderlandu 0:0 a zůstávají v čele tabulky se sedmibodovým náskokem na Southampton, jenž má zápas k dobru. Reprezentační brankář Petr Čech sledoval zápas z lavičky. Arsenal zvítězil na hřišti West Bromwich Albion 1:0 a po dvou porážkách v řadě dokázal opět bodovat. Jediný gól utkání zařídil v 60. minutě Danny Welbeck, Tomáš Rosický do utkání nezasáhl.

Foto: Suzanne Plunkett, Reuters

Olivier Giroud (vpravo) stíhá svého spoluhráče z Arsenalu Dannyho Welbecka, který právě otevřel skóre v duelu s WBA.

Článek
Fotogalerie

V prvním poločase zápasu mezi Sunderlandem a Chelsea si připsaly oba celky střelu, jež skončila na brankové konstrukci. Nejprve záložník "Blues" Willian přízemním pokusem trefil levou tyč, na druhé straně se k odraženému míči dostal Vergini, při snaze překonat Courtoise ale orazítkoval břevno.

Zajímavé šance si domácí vypracovali v závěru utkání, stav ale zůstal bez branek. Chelsea naposledy nedokázala skórovat na hřišti soupeře v březnu, zároveň se jí ale povedlo poprvé v sezóně udržet venku čisté konto. Sunderland v probíhajícím ligovém ročníku už počtvrté remizoval 0:0.

Arsenalu pomohlo břevno

V prvním poločase nevyslali hráči West Bromwiche jedinou střelu, Arsenal se však navzdory převaze neprosadil. Po hodině hry ale "Kanonýry" dostal do vedení třetí ligovou trefou v sezóně Welbeck, který si ve vápně naskočil na Cazorlův centr.

V 81. minutě se dostal do šance nejlepší střelec domácích Berahino, trefil však pouze břevno. West Bromwich tak poosmé v řadě nedokázal Arsenal v lize porazit.

Van Persie nahrával i skóroval

Už ve 14. minutě duelu mezi Manchesterem United a Hullem musel kvůli zranění odstoupit Di María. "Rudí ďáblové" si přesto se soupeřem z opačného konce tabulky poradili. Skóre otevřel o dvě minuty později Chris Smalling, pro kterého to byl třetí gól v Premier League, z toho dvakrát se trefil do sítě Hullu.

Na 2:0 zvýšil po Van Persieho přihrávce Wayne Rooney, který si připsal pátou trefu v sezóně. Robin van Persie se nakonec sám prosadil v 66. minutě, z gólu za Manchester se radoval poprvé od 26. října. United se proti Hullu daří, porazili jej podesáté za sebou.

Liverpool porazil doma Stoke už 30x

West Ham zdolal zásluhou Aarona Creswella Newcastle 1:0 a posunul se na pátou pozici. "Strakám" se nepovedlo vyhrát pošesté za sebou. Stejným poměrem uspěl také Liverpool, o jehož výhře nad Stoke rozhodl v 85. minutě Glen Johnson, který dorazil Lambertovu střelu, jež se odrazila od břevna. Stoke nevyhrálo na stadiónu Anfield potřicáté v řadě a v posledních devíti utkáních na hřišti Liverpoolu nevstřelilo jediný gól.

Swansea remizovala s Crystal Palace 1:1. Po čtvrthodině hry otevřel skóre Wilfried Bony, se šesti brankami nejlepší střelec "Labutí", o deset minut později ale z penalty vyrovnal Mile Jedinak. Australský záložník se trefil v posledních osmi duelech pětkrát.

Anglická fotbalová liga - 13. kolo
West Bromwich - Arsenal 0:1 (60. Welbeck)
Burnley - Aston Villa 1:1 (87. Ings z pen. - 38. Cole)
Liverpool - Stoke 1:0 (85. Johnson)
Manchester United - Hull 3:0 (16. Smalling, 42. Rooney, 66. Van Persie)
QPR - Leicester 3:2 (37. vlastní Morgan, 45. Fer, 73. Austin - 4. Cambiasso, 67. Schlupp)
Swansea - Crystal Palace 1:1 (15. Bony - 25. Jedinak z pen.)
West Ham United - Newcastle 1:0 (56. Cresswell)
Sunderland - Chelsea 0:0

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články