Hlavní obsah

Manchester City sice vyhrál, ale ztrácí opory

Manchester

Manchester City se v sobotu sice radoval z výhry na hřišti Leicesteru, ale zároveň ho sužují problémy s hráčským kádrem. Po 77 minutách hry musel střídat kapitán Vincent Kompany, který si způsobil zranění šlachy v koleni, a podle zpráv z klubu už v tomto kalendářním roce dohrál. Ještě větší komplikace musí kouč Manuel Pellegrini řešit v útoku, jak upozorňuje britský list Daily Mail.

Foto: Darren Staples, Reuters

Vincent Kompany kvůli zranění odstupuje z utkání s Leicesterem

Článek

Chilský stratég připustil možnost, že by jeho kádr v lednu posílil nový hráč do ofenzivy. Kvůli poškozeným vazům v koleni před týdnem vypadl ze sestavy nejlepší střelec Premier League Sergio Agüero, jenž by měl chybět zhruba dva měsíce.

Od souboje s AS Řím je mimo hru Stevan Jovetič a Edin Džeko se vyřadil při rozcvičce před duelem s Leicesterem, když si po dvou odehraných utkáních opět poranil lýtko.

Do zápasu proti Lecesteru City tak nastoupil teprve osmnáctiletý španělský forvard José Ángel Pozo. „Uvidíme, jak se Pozovi bude dařit, v rezervním týmu vedeném Patrickem Vieirou máme i jiné mladé hráče. Jsou i další možnosti, nechceme si stěžovat na zranění," cituje Pellegriniho Daily Mail.

Situace je stále nejasná i v případě Franka Lamparda, kterému končí hostování z klubu New York City. Šestatřicetiletý záložník vstřelil proti Leicesteru už šestý gól za Citizens a potvrdil tak, že je pro manchesterský celek velmi důležitý. „Frank chce zůstat a my máme zájem na tom ho udržet, takže teď musím problém vyřešit s klubem New York City," uvedl Manuel Pellegrini.

Reklama

Související témata: