Hlavní obsah

Manchester Utd. - Liverpool 3:0Rozjetý Manchester United ve šlágru porazil Liverpool a slaví šestou výhru za sebou

Londýn
Aktualizováno

Probuzený Manchester United pokračuje ve vítězném tažení. Fotbalisté Red Devils porazili na Old Trafford ve šlágru 16. kola anglické Premier League Liverpool 3:0 a připsali si šestou ligovou výhru za sebou. Díky tomu okupují svěřenci kouče Louise van Gaala třetí příčku tabulky s osmibodovou ztrátou na vedoucí Chelsea a pětibodovou na městského rivala City.

Foto: Phil Noble, Reuters

Fotbalisté Manchesteru United Juan Mata (vlevo) a James Wilson se radují z gólu proti Liverpoolu.

Článek

Liverpool v týdnu vypadl z Ligy mistrů po remíze s Basilejí a chuť si nespravil ani v domácí soutěži. Kouč Reds Brendan Rodgers posadil na lavičku kritizovaného gólmana Simona Mignoleta, jehož nahradil Bradem Jonesem. Ten ale udržel čisté konto jen dvanáct minut, než ho po parádně načasovaném pasu od Antonia Valencii pohotově prostřelil Wayne Rooney.

Před přestávkou navýšil vedení domácích hlavou paradoxně jeden z nejmenších mužů na trávníku Juan Mata. United vytěžili v první půli ze tří střel na bránu hned dva góly. Šance si vytvářeli i hosté, ale naráželi na dnes skvělého gólmana Davida de Geu.

Španělský gólman hned několikrát parádně vychytal Raheema Sterlinga i střídajícího Maria Balotelliho, který naskočil do hry ve druhém poločase a ze svých šancí vytěžil jen nastřelené břevno.

Zápas definitivně zlomil dvacet minut před koncem gólem na 3:0 Robin van Persie, jemuž naservíroval míč na střelu do takřka odkryté brány Mata.

Bony se trefil, ale Swansea na Tottenham nestačila

Ve druhém nedělním duelu zvítězil Tottenham na hřišti Swansea 2:1 a posunul se na sedmé místo tabulky. Kohouti měli do utkání bleskový nástup, už ve čtvrté minutě je poslal do vedení Harry Kane.

Hned po přestávce ale svým osmým gólem v posledních deseti zápasech srovnal exsparťan Wilfried Bony. V předposlední minutě nakonec vystřelil Tottenhamu výhru Christian Eriksen.

Anglická fotbalová liga - 16. kolo:
Manchester United - Liverpool 3:0 (12. Rooney, 40. Mata, 71. Van Persie)
Swansea - Tottenham 1:2 (48. Bony - 4. Kane, 89. Eriksen)

Reklama

Související témata: