Hlavní obsah

Škrtel ukázal poraněnou hlavu, kterou vstřelil vyrovnávací gól. Je v ní osm kovových svorek

Liverpool

V Liverpoolu krátce před vánočními svátky oslavují hrdinství slovenského stopera Martina Škrtela, který v nedělním 17. kole anglické Premier League vstřelil v zápase s Arsenalem vyrovnávací gól v sedmé minutě nastavení. Docílil ho hlavou, kterou mu museli lékaři po předchozím nešťastném zákroku útočníka Oliviera Girouda sešít osmi kovovými svorkami.

Foto: Jon Super, ČTK/AP

Martin Škrtel po nešťastném zákroku Oliviera Girouda z Arsenalu.

Článek
Fotogalerie

Škrtel byl dozajista hlavní postavou nedělního šlágru mezi domácími Reds a Arsenalem. Nejdřív ve vzdušném souboji neuhlídal Debuchyho, který na konci úvodní půle vyrovnal, a v 64. minutě nedostatečně pokryl Girouda, který poslal tým z Londýna do vedení 2:1. To už ale hlavu slovenského obránce „zdobila" páska kolem hlavy.

Krátce po začátku druhé půle totiž právě vytáhlý Francouz hájící barvy Kanonýrů postrčil Škrtela, který upadl na trávník. A vzápětí se s bolestivou grimasou chytil za lebku, protože mu do ní Giroud nechtěně kopl. Stopera, který nedávno oslavil kulaté 30. narozeniny, dlouho ošetřovali lékaři. Nakonec se jim krvácení podařilo zastavit a Škrtel v zápase pokračoval.

Kvůli ošetření rozhodčí po vypršení 90. minuty nastavil dalších devět. Po sedmi minutách zahrávali Reds rohový kop. A po centru Lallany se do míče svou poraněnou hlavou opřel Škrtel a nechytatelnou ranou k tyči srovnal na konečných 2:2. V té době hrál Liverpool dokonce o deseti, protože přišel o vyloučeného Boriniho, jenž na hřišti vydržel pouhých 18 minut.

„Jsem zklamaný z výsledku, ale šťastný z toho, že se mi podařilo skórovat a pomoci týmu alespoň k bodu," napsal Škrtel na svém Instagramu, kde zveřejnil i detail své sešité hlavy. „Adam poslal vynikající centr, na gól už jsem docela dlouho čekal," řekl britským novinářům po zápase.

Reklama

Související témata: