Hlavní obsah

Domluva od matky zabrala, majitel Cardiffu mění kontroverzní dresy

Cardiff

Fanoušci velsškého fotbalového klubu Cardiff City si mohou oddechnout. Jejich celek se po dvou a půl letech opět představí v modrých dresech, které jsou neodmyslitelně spjaty s klubovou historií. Malajský majitel Vincent Tan bere zpět své rozhodnutí z roku 2012 a jeho tým pro sobotní duel s Fulhamem převléká zpět do modré.

Foto: Profimedia.cz

Majitel Cardiff City VIncent Tan rád nosil červený dres svého klubu. Samotní fanoušci však červené dresy nepřijali.

Článek

Asijský podnikatel přiznal, že za rozhodnutím stojí jeho matka. „Období Vánoc a Nového roku mi umožnilo zhodnotit události uplynulého roku," uvedl Tan v pátečním prohlášení. „Moje matka, paní Low Siew Beng, oddaná buddhistka, se mnou mluvila o významu pospolitosti, jednoty a štěstí. Cardiff City je pro mě důležitý, a chtěl bych vidět, že je sjednocený a šťastný," vysvětlil majitel klubu, který odmítal vyhovět dřívějším protestům fanoušků, kteří se nechtěli smířit s radikální změnou z modré na červenou.

Červené dresy nakonec bude velšský celek nosit také, avšak jen k venkovním utkáním. Přes ostré kritky se Tanovi podařilo dostat tým do Premier League, kde se Cardiffští v minulé sezóně ocitli po 51 letech, po roce však sestoupili zpět a nyní se nacházejí v polovině tabulky druhé ligy.

Reklama

Související témata: