Hlavní obsah

Zapomeňte na Bradford a využijte šanci zahrát si ve Wembley, apeloval Mourinho na hráče Blues

Londýn/Praha

Hotové vysvobození, že se kolotoč soutěžních zápasů na ostrovech nezastaví. Pro londýnskou Chelsea tedy určitě. „Je dobrou věcí, že utkání následují rychle po sobě, aniž by mezi nimi byla delší přestávka. Zvláště když prohrajete a musíte se hned soustředit na další zápas,“ přiznal trenér José Mourinho, že po ostudné blamáži s Bradfordem v FA Cupu je pro jeho tým spásou, že už dnes nastoupí na Stamford Bridge k odvetnému semifinále Ligového poháru proti Liverpoolu a v sobotu pak doma přivítá Manchester City.

Foto: Stefan Wermuth, Reuters

Zkoprnělí hráči Chelsea. poté, co vypadli s Bardfordem z FA Cupu.

Článek
Fotogalerie

„Nezapomeň na Bradford!" připomínaly na konci minulého století nápisy na dřevěných tribunách fotbalových stadiónů po celém starém kontinentu - stařičký vršovický Eden nevyjímaje - tragédii, jež se v pětaosmdesátém roce udála v Bradfordu. Při požáru dřevěné tribuny zapálené nedopalkem cigarety tam zahynulo šestapadesát lidí a 265 dalších bylo zraněno.

Zbývá poslední příležitost

„Zapomeňte na Bradford," napsal by teď nejraději Mourinho na ceduli v tréninkovém centru Chelsea v Cobhamu po ostudě, kterou musel on a jeho tým překousnout. Portugalskému trenérovi se nikdy během kariéry nestalo, aby vypadl se soupeřem z nižší soutěže. Natož aby ho vyřadil celek, který v hierarchii anglického fotbalu figuruje o 49 příček níž než Chelsea.

„Měli jsme možnost hrát třikrát ve Wembley, což by pro každého z nás mělo hodně znamenat. Teď je jisté, že ani semifinále, ani finále FA Cupu si tam nezahrajeme. To už je za námi, takže zbývá poslední příležitost," apeloval Mourinho na své svěřence před dnešním odvetným semifinálovým duelem Ligového poháru s Liverpoolem.

„Zapomeňme na Bradford, protože pokračujeme v jiné soutěži, v níž nás dělí jen jedno vítězství od účasti ve finále. Od možnosti zahrát si alespoň jednou ve Wembley," připomínal, že týden stará remíza 1:1 na Anfield Road nic neřeší.

Do brány se vrátí Courtois

To proto, že v anglickém Ligovém poháru nemá gól vstřelený na hřišti soupeře dvojnásobnou hodnotu, jak je tomu v pohárové matematice při rovnosti bodů a skóre jinak obvyklé. I Chelsea tudíž musí hrát doma na vítězství, takže dnes večer se od 20:45 (přímý přenos Slovak Sport, on-line Sport.cz) čeká v odvetě atraktivní duel.

„Není čas na nářky, nebo na analýzu toho, co se stalo a co bylo v sobotu špatného, i když porážka s Bradfordem zůstane pochopitelně zapsána v naší klubové historii na věčné časy," přešel Mourinho při prvním setkání s hráči s až nezvyklým klidem prohru a vyřazení z FA Cupu. Podle svědectví těch, kteří se v Cobhamu pohybovali, nebyl slyšet žádný křik, nezaznělo ani slovo o hanbě, ostudě, potupě.

„Další utkání je tím nejdůležitějším. Pojďme myslet jen na něj," apeloval trenér Chelsea naopak na své svěřence, aby na Bradford zapomněli a koncentrovali se jen a jen na odvetu s Liverpoolem.

Pochopitelně, že nachystal změny, takže na večerní duel se do základní sestavy vrátí Matič, Ivanovič, Diego Costa, Hazard, Fábregas a do brány se postaví Courtois.

Reklama

Související témata: