Hlavní obsah

Anglie má novou hvězdu, bude však reprezentovat?

Londýn

Útočník Tottenhamu Harry Kane na sebe upozornil parádním představením v utkání s Arsenalem. Přestože Kanonýři vedli od 11. minuty trefou Özila, ze souboje White Heart Lane nakonec odešli poraženi, jelikož domácím zařídil obrat na konečných 2:1 jejich nejlepší střelec.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Harry Kane z Tottenhamu Hotspur se raduje z druhého gólu do sítě Arsenalu.

Článek
Fotogalerie

Jednadvacetiletý snajpr Harry Kane nejprve v 56. minutě pohotovou dorážkou prostřelil kolumbijského gólmana Davida Ospinu. Pět minut před koncem pak po centru dalšího mladíka Nabila Bentalema výbornou hlavičkou k zadní tyči rozhodl o výhře Spurs.

Kane v tomto ročníku Premier League odehrál dvacet zápasů a vstřelil v nich už dvanáct branek. V tabulce střelců soutěže je momentálně čtvrtý za Diegem Costou, Sergiem Agüerem a Charliem Austinem. Z anglických fotbalistů je tedy druhý za objevevem této sezóny - Austinem z Queens Park Rangers. O tom, zda z Kanea bude skutečně anglický reprezentant, se však začíná pochybovat.

Kouč právě poraženého Arsenalu Arséne Wenger varoval na tiskové konferenci, že by Kane mohl nastupovat za jinou zemi, jestliže bude trenér národního mužstva Roy Hodgson nadále otálet s jeho nominací. „Pokud střílí tolik gólů a vy ho nenominujete, tak mu někdo dá občanství jiné země," cituje Wengera britský list Daily Mail.

Kane má navíc irského otce, tudíž by nebyl problém obléci jiný dres než ten albionský. Sám hráč však říká, že chce reprezentovat Anglii, což také činí v kategorii do jednadvaceti let, kde se očekává jeho účast na blížícím se mistrovství Evropy v České republice. Podle britských médií je takřka jisté, že tou dobou už také bude mít zkušenosti z utkání anglického A-mužstva. Co na to reprezentační trenér Hodgson?

Nejlepší střelci Premier League
hráčtýmpočet gólů
Diego CostaChelsea17
Sergio AgüeroManchester City14
Charlie AustinQPR13
Harry KaneTottenham12
Alexis SánchezArsenal12
Saido BerahinoWest Bromwich9
Wilfried BonySwansea/Man. C.9
Papiss Demba CisséNewcastle9
Christian EriksenTottenham9
Eden HazardChelsea9
Robin van PersieManchester United9

Reklama

Související témata: