Hlavní obsah

Než přijel vlak, létaly urážky, vlajky a pak i pěsti. Fandové Chelsea a Tottenhamu boxovali na perónu

Londýn/Praha

Stačí málo a je zle. Nechat po zápase fanoušky znepřátelených stran bez dozoru, to je velký malér. Nestačí ani to, že znesvářené tábory dělí koridor, v němž jezdí vlaky metra. Spíše to ještě rozproudí vášně.

Než přijel vlak, stačili se porvat

 
Článek

Ve finále Ligového poháru Chelsea vyhrála 2:0. Zápas se dohrával v debatách fandů. Ale i ručně ve stanici metra Wembley Park.

Vše začalo zdánlivě nevinným pokřikováním na obou nástupištích. Následovalo stále ještě nevinné pošťuchování, ale přišel i drsný střet. Už nelétaly jen urážky, vlajky, ale i pěsti. Policie na závěr už pouze přišla zkontrolovat situaci. Strojvedoucí, když viděl, co se děje, raději se soupravou hned zase odjel, aniž by otevřel dveře.

Metro v poslední době přitahuje konflikty fanoušků Chelsea. Před nedávným zápasem LM s Paris SG došlo ke konfliktu, který měl rasový podtext. Příznivci Blues nepustili ve francouzské metropoli muže tmavé pleti do vagónu. "Jsme rasisti, jsme rasisti, a tak se nám to líbí," skandovali přitom. Záležitost řešila policie i vedení Chelsea.

Reklama

Související témata: