Hlavní obsah

Gerrard: Prohru beru na sebe, nechal jsem Liverpool ve štychu

Liverpool

Jeden byl za hrdinu a zářil nadšením, druhý by nejraději brečel. Fotbalisté Liverpoolu doma podlehli Manchesteru United 1:2 a na výsledku šlágru anglické ligy se výraznou měrou podíleli dva muži. Zatímco Juan Mata vstřelil oba góly vítězů, veterán Steven Gerrard byl vyloučen po necelé minutě na trávníku. Oslabený Liverpool tak jeho přičiněním poprvé po třinácti kolech nebodoval.

Foto: Carl Recine, Reuters

Liverpoolský Steven Gerrard se neslavně poroučí ze hřiště...

Článek
Fotogalerie

Jeden gól hezčí než druhý. „Byl to můj nejlepší zápas v dresu United. Šlo o náročný zápas, jeden z nejlepších, jaký může anglický fotbal nabídnout. Dal jsem dva góly, ale ten druhý byl zřejmě nejkrásnější v celé mé kariéře," pochvaloval si hrdina duelu Juan Mata své efektně střihnuté „nůžky".

Ikona Liverpoolu přišla na hřiště do druhé půle, Steven Gerrard byl ovšem po necelé minutě vyloučen za zákrok na Herreru.

Čtyřiatřicetiletý záložník vzal porážku na sebe. „Musím uznat, že rozhodnutí sudího bylo správné. Nechal jsem svůj tým a kamarády ve štychu a fanoušci jistě nejsou spokojeni. Beru plnou odpovědnost za své vyloučení," řekl Gerrard na rovinu v rozhovoru pro Sky Sports.

Bývalý kapitán Anglie na soupeře nešetrně šlápl. „Snažil jsem se zamezit jeho šanci, ale má reakce byla neadekvátní. Asi se projevilo, že jsem nebyl ve hře tak dlouho, takže jsem se nedokázal pořádně aklimatizovat na tak důležitý zápas. Spoluhráčům a trenérovi jsem se v šatně hned omluvil. Fanoušci nesmějí neúspěch dávat za vinu celému týmu, ale jen mě," poukázal Gerrard.

Reklama

Související témata: