Hlavní obsah

Arsenal - Swansea 0:1Arsenal prohrál se Swansea. Na druhý Manchester City dál ztrácí

Nečekanou porážku 0:1 utrpěli na svém stadiónu fotbalisté Arsenalu ve 36. kole anglické Premier League od Swansea. Po deseti zápasech tak odešli poraženi a promarnili šanci bodově se dotáhnout na druhý Manchester City, na nějž nyní ztrácí tři body, mají však o jeden odehraný zápas méně. Kapitán české reprezentace Tomáš Rosický zůstal na domácí lavičce náhradníků.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Fotbalista Swansea Bafetimbi Gomis oslavuje gól proti Arsenalu.

Článek

Už po čtyřech minutách hry mohl jít Arsenal do vedení, jenže Giroud po Ramseyho centru těsně minul branku. Hosté měli šanci v nastavení první půle, ale i Monterova střela z hranice vápna proletěla jen vedle tyče.

V druhé půli několikrát uchránil Swansea od gólu polský brankář Fabiański. Bývalý gólman Arsenalu zneškodnil v 65. minutě Cazorlovu střelu, posléze zasáhl i proti šancím Monreala, Sáncheze a střídajícího Walcotta.

Nakonec padl gól na druhé straně, když si v 85. minutě naskočil na Monterův centr Gomis a branková technologie rozhodčímu potvrdila, že jeho hlavičku vytáhl Ospina až zpoza čáry. Arsenal prohrál poprvé po více než třech měsících, doma naposledy nebodoval v listopadu.

V ohrožení je navíc třetí místo, které by Arsenalu vyneslo přímý postup do Ligy mistrů. Londýnský tým o něj může přijít v nedělním utkání s Manchesterem United, který na čtvrté pozici ztrácí dva body.

Anglická fotbalová liga - 36. kolo:
Arsenal - Swansea 0:1 (85. Gomis).

Reklama

Související témata: