Hlavní obsah

Arsenal? Nic není hotovo, zní z Anglie. Chce Chelsea náhradu? Hade, Jidáši, spílají fanoušci Čechovi

Praha

Tak úplně dotažený ten přestup ještě není. Alespoň to o přechodu Petra Čecha z Chelsea do Arsenalu píše Sports PR Company, agentura pracující pro Čecha a další fotbalisty na britských ostrovech. I brankářův zástupce Viktor Kolář v pondělí uvedl, že transfer ještě nebyl uzavřen, ale v Anglii berou vše jako hotovou věc.

Foto: John Sibley, Reuters

Petr Čech

Článek

V pondělí to odstartoval Daily Mail, když uvedl, že vše je jasné. Přestup, o kterém se týdny spekulovalo, je definitivně dojednán... „Jak jsme již uvedli, transfer není hotov," stojí si však za svým Sports PR Company. Její námitku ke zveřejňovaným zprávám o jeho změně dresu retweetoval i sám Čech. Ale i wikipedia už ho definitivně přiřadila do Arsenalu...

Je ale vskutku ještě nějaký zádrhel? Zatím stále neobsazen je post brankáře v Paris SG. Německá média spekulují, že v momentě, kdy bude jasno, že Čech nebude pro Pařížany k mání, může do francouzské metropole Kevin Trapp z Frankfurtu. A tenhle transfer se zatím neuskutečnil. Je tedy Čech stále ve hře pro Paříž?

Nebo si Chelsea postavila hlavu a chce vskutku ještě hráčskou kompenzaci od Arsenalu, jak se spekuluje? Nebo je za vším ještě nějaký speciální požadavek samotného Čecha směrem k Arsenalu?

Jisté je to, co zmiňovala některá média už v minulých dnech. Totiž, že přijdou i negativní reakce od některých fanoušků, Čech by tak mohl přijít o pozitivní dědictví z jedenáctiletého angažmá u Blues. Mnozí ovšem namítají, že mu při sešupu na post dvojky za Thibauta Courtoise nic jiného než odchod nezbývá. Reakce fanoušků poté, co britská média oznámila, že přestup je hotov, jsou tedy rozdvojené.

Příznivci Arsenalu jednoznačně oslavují, někteří fanoušci Chelsea označují Čecha za zrádce. "Sbohem Petře Čechu, ahoj Petře Hade," napsal jeden z nich. "Petr Čech je zrádce. #Had#Jidáš," uvedl další. "Čech je had. Přeju mu vše nejhorší v Arsenalu," zněl jeden z komentářů.

Jiní ho však brání. "Nemám z toho sice radost, ale nikdy nemohu nenávidět Petra Čecha či Franka Lamparda po tom všem, co pro klub udělali," zvolil jiný tón další z fandů a zmínil další legendu, která před časem opustila Chelsea.

Reklama

Související témata: