Hlavní obsah

Liverpool zaplatí přes miliardu za útočníka Firmina

Liverpool/Santiago
Aktualizováno

Fotbalisty Liverpoolu posílí brazilský reprezentant Roberto Firmino Barbosa de Oliveira. Třiadvacetiletý útočník či ofenzivní záložník v současné době reprezentuje Kanárky na Copa América v Chile a podle serveru BBC se po turnaji přesune z Hoffenheimu na Anfield Road. Reds, kteří transfer potvrdili na svém webu, za talentovaného Brazilce zaplatí vysoké odstupné 29 miliónů liber (asi 1,1 miliardy korun).

Foto: Jorge Saenz, ČTK/AP

Brazilec Roberto Firmino by se měl stát již brzy hráčem Liverpoolu.

Článek

Přestup Roberta Firmina do Liverpoolu je druhým nejdražším nákupem Reds - více stál jen útočník Andy Carroll, který v roce 2011 vyšel na 35 miliónů liber. Zároveň se jedná o rekordní přestup německé bundesligy - o milión eur je překonán tři roky starý transfer Španěla Javiho Martíneze z Bilbaa do Bayernu.

Firmino působil v Hoffenheimu od roku 2011 a ve 153 utkáních vstřelil 49 gólů. V dresu Kanárků nastoupil devětkrát a čtyřikrát rozvlnil síť.

V Liverpoolu se sejde se svým stejně starým reprezentačním spoluhráčem Philippem Coutinhem. Pro Reds jde už o pátou letní posilu - už dříve přišli brankář Adam Bogdan, obránce Joe Gomez, záložník James Milner a útočník Danny Ings.

Reklama

Související témata: