Hlavní obsah

Manchester United se rozjel a posiluje jak na běžícím pásu. Mají se Angličané bát?

Manchester

Manažer Rudých ďáblů Louis van Gaal je na letním přestupním trhu velmi aktivní. Manchester United zbrojí na Ligu mistrů i boj o trofej v Premier League a (ne)angličtí fanoušci mohou být po delší době s posilami opět spokojení. Mírné obavy z nových hráčů však může mít kouč anglické reprezentace Roy Hodgson. Část kostry národního týmu teď musí v klubu pořádně zabojovat, aby si udržela místo v základní jedenáctce.

Foto: Andrew Yates, Reuters

Nizozemské křídlo Memphis Depay (vlevo) a manažer Rudých ďáblů Louis Van Gaal na Old Trafford.

Článek

Na Old Trafford je v létě hodně rušno. Nani s Van Persiem odešli hledat štěstí do tureckého Fenerbahce, Falcao ukončil nepovedené hostování, nejisté je další působení španělské jedničky Davida de Gey. Jednou nohou v pařížském Saint-Germain je Ángel di María, za něhož by Manchester mohl inkasovat zhruba 43 miliónů liber. Argentinec, který po zranění na šampionátu Jižní Ameriky dostal od klubu delší volno, už podle listu Le Parisien kývl bossům PSG na návrh pětileté smlouvy.

A pak je tu kolonka jistých příchodů - nizozemský ofenzivní záložník Depay, ostřílený Němec Schweinsteiger, francouzský reprezentant Schneiderlin a italský bek Darmian.

V zákulisí se hojně spekuluje o tom, že Manchester United chce získat také obránce Sergia Ramose z Realu Madrid, další argentinské reprezentanty Nicolase Otamendiho, Nicolase Gaitána a Segia Romera, se mluví také o příchodu některého špičkového útočníka - Thomas Müller, Edinson Cavani, Christian Benteke či Karim Benzema.

Angličané? Ani polovina kádru

Sečteno a podtrženo, žádný Angličan. A to je problém, alespoň pro trenéra Albionu Roye Hodgsona. Velká část hráčů z Manchesteru - Phil Jones, Chris Smalling, Luke Shaw, Michael Carrick a Ashley Young musí nejprve přesvědčit Van Gaala, až poté mohou být přínosní i pro národní mužstvo.

Ještě před pár lety přitom byl kádr Rudých ďáblů za vedení Sira Alexe Fergusona anglickými fotbalisty přeplněný, stačilo však pár sezón a fotbalisté Albionu již nezabírají ani polovinu soupisky.

Reklama

Související témata: