Hlavní obsah

Čech nám nechybí, tvrdil po vyloučení Courtoise Mourinho

Dělal všechno možné, aby Petr Čech z Chelsea neodešel, ale když už český gólman Stamford Bridge opustil, navíc do konkurenčního Arsenalu, už José Mourinho jeho odchodu nelituje. A to ani poté, co byl v úvodním zápase Premier League vyloučený Thibaut Courtois, jenž Čecha z pozice jedničky v týmu Blues vystrnadil. Talentovaného Belgičana tak Mourinho nebude moci ve druhém ligovém zápase postavit, v bráně nastoupí Asmir Begovič.

Foto: Frank Augstein, ČTK/AP

José Mourinho nelituje, že nemůže do zápasu proti Manchesteru City postavit Petra Čecha.

Článek

Ani jednomu z brankářského dua Chelsea z minulé sezóny se vstup do té nové nijak zvlášť nevydařil. Čech se v Arsenalu podepsal pod porážku 0:2 od West Hamu, Courtois se zase nechal vyloučit v zápase se Swansea a Blues jen remizovali 2:2.

Jisté je, že Courtois nebude moci nastoupit do zápasu 2. kola, v němž se Chelsea představí na Etihad Stadium, stánku Manchesteru City. Do brány tak nastoupí osmadvacetiletý Bosňan Asmir Begovič, jenž do týmu přišel jako náhrada za Čecha.

„Čech nám nechybí," odmítl Mourinho. „Máme kvalitní brankáře. Problém není v tom, že bychom Petra postrádali, protože máme dva excelentní gólmany. Problém je v tom, že s Petrem je náš soupeř lepší než předtím," vysvětlil svérázný Portugalec.

Vedení Blues na dlouho připravovaný odchod Čecha dokázalo skvěle zareagovat, do týmu takřka vzápětí přivedlo zkušeného Begoviče, jenž do té doby plnil roli brankářské jedničky ve Stoke. „Můj tým přivedl (nového) brankáře včas, ne 31. srpna," pochválil Special One své spolupracovníky na dálku.

Reklama

Související témata: