Hlavní obsah

Fiasko na úvod budíčkem! Arsenalu jenom Čech nestačí, láká další drahou posilu?

Londýn

Skvělé výsledky v přípravě naznačovaly, že brankář Petr Čech bude jako jediná významná letní posila fotbalovému Arsenalu stačit. Jenže hned na úvod Premier League přišlo nečekaná fiasko s West Hamem (0:2) a podle anglický médiích je dost pravděpodobné, že kouč Arséne Wenger svůj tým bude muset v létě ještě posílit.

Foto: Frank Augstein, ČTK/AP

Rozpaky a smutek. Po skvělých výkonech Arsenalu před startem sezóny se Kanonýři v úvodním zápase Premier League trápili a podlehli West Hamu.

Článek
Fotogalerie

Podle listu Daily Telegraph Wenger zvažuje nákup polského defenzivního záložníka Grzegorze Krychowiaka ze Sevilly, který se mimo jiné v úterý představil v Superpoháru proti Barceloně.

„Skauti Arsenalu ho odletěli do Tbilisi sledovat, aby ho mohli vidět v akci. Krychowiak se jeví být velmi vážným objektem zájmu pro kouče Arsenalu, jenž zvažuje další doplnění kádru před koncem přestupního termínu 1. září," píše deník.

Nicméně Wenger bezprostředně po nečekané porážce, na níž měl svůj podíl i Petr Čech, odmítal, že by v panice začal rychle nakupovat další hráče. Ale případné posílení zároveň zcela nevyloučil.

Jen v případě výjimečné příležitosti

„Jenom zopakuji, co už jsem řekl. Pokud se objeví nějaká výjimečně dobrá příležitost, posilu přivedeme. Ale po takové porážce (jako s West Hamem) je důležité nepropadnout pocitu, že situaci potřebujeme řešit někým zvenčí," vysvětloval Wenger.

Podle dalších anglických médií skauti Arsenalu sledují pětadvacetiletého Krychowiaka, jenž dříve působil například v Bordeaux, Nantes či Remeši, už osmnáct měsíců. „A Wenger teď jistě chce přivést defenzivního záložníka, který by konkuroval Francisi Coquelinovi," doplňuje Daily Telegraph.

Polský středopolař má ve smlouvě se Sevillou výstupní klauzuli ve výši 30 miliónů eur, přes 800 miliónů korun.

V souvislosti s Arsenalem se také dlouhodobě mluví o příchodu útočníka Realu Madrid Karima Benzemy, jehož pozorovatelé Gunners také dlouhodobě sledují.

Měl by Arsenal v létě přivést další posily?
Ano
89 %
Ne
11 %
Celkem hlasovalo 8968 čtenářů.

Reklama

Související témata: