Hlavní obsah

Na svou šanci si budeš muset počkat, vzkázal Vydrovi kouč Watfordu

Watford

Ne úplně nejlepší období zažívá fotbalový útočník Matěj Vydra. K postupu do Premier League Watfordu vydatně pomáhal nejen v závěru minulé sezóny, ale jak se zdá, nejvyšší anglickou soutěž si jen tak nezahraje. Nový trenér Quique Flores ho do sestavy nezařadil v zahajovacím zápase proti Evertonu (2:2), nejinak tomu podle všeho bude i ve druhém ligovém utkání proti West Bromwich Albion.

Foto: Profimedia.cz

Matěj Vydra nastřílel v minulé sezóně šestnáct gólů, na základní sestavu mu to ale letos nestačí.

Článek

A to přitom talentovaný útočník musel oželet i domácí mistrovství Evropy fotbalistů do 21 let, kam ho Watford neuvolnil. Celou přípravu tak rodák z Chotěboře směřoval na Premier League. Ale prozatím zbytečně, protože u španělského trenéra Florese, který po sezóně vystřídal Srba Slavišu Jokanoviče, jenž se na nové smlouvě s vedením nedohodl, zatím nenašel zalíbení.

Právě proti West Bromwichi Vydra touží nastoupit. Už proto, že v týmu Baggies působil na hostování v sezóně 2013/14. „Byl to čas plný zklamání, takže bych jim rád něco dokázal," řekl Vydra. „Je to samozřejmě vyšší liga, ale já cítím, že i dál mohu za Watford skórovat. Jsem vděčný za postup a za další příležitost (prosadit se v Premier League)," dodal třiadvacetiletý člen širšího kádru reprezentace.

„Je to nejlepší liga na světě a já mám možnost sledovat kvality hráčů jako David Silva a Eden Hazard z první ruky," těší Vydru, jenž věří, že se Watfordu podaří udržet prvoligovou příslušnost. „Máme dost kvality na to, abychom se udrželi. V to musíme věřit," nabádá.

Svou roli v týmu hráč může změnit, říká kouč

On sám si ale na svou příležitost předvést se trenérovi a fanouškům na hřišti bude muset počkat. „Rád bych postavil čtrnáct nebo patnáct hráčů, ale nemohu. Všechno záleží na tom, jaký mám z hráčů pocit během týdne, na jehož konci musím rozhodnout," řekl Flores. „Chci, aby o své místo bojovali. A pokud hráč nezačne sezónu v základní sestavě, neznamená to, že svou roli v týmu nemůže změnit," pokračoval padesátiletý kouč.

„Občas se určití hráči na trenéry a tým napojí o něco později. A právě Vydra si bude muset (na svou šanci v základní sestavě) ještě chvíli počkat," řekl bez okolků někdejší fotbalový obránce, jenž oblékal i dres Valencie či Realu Madrid. Jako trenér pak vedl například Atlético či později Al Ahlí a Al Ain ve Spojených arabských emirátech. Rok 2015 započal v Getafe, kde ale vydržel jen něco přes měsíc a poté z osobních důvodů rezignoval.

Ve Watfordu, v němž působí také Daniel Pudil, je na anglické poměry velmi vysoká fluktuace trenérů. Za poslední rok je Flores už pátým trenérem Watfordu. Za ten Vydra v minulé sezóně nasázel šestnáct branek, ale ani to mu na základní sestavu zatím nestačí. Flores zatím upřednostňuje Troye Deeneyho a Odiona Ighala. Vydrovo hostování se přitom v červenci změnilo na přestup. Watfordu se upsal na pět let...

Reklama

Související témata: