Hlavní obsah

Hattrick Sáncheze a skvělé zákroky Čecha, Arsenal řádil v Leicesteru! Do čela jdou United

Londýn
Aktualizováno

Fotbalisté Arsenalu s Petrem Čechem v bráně deklasovali v 7. kole Premier League domácí Leicester 5:2 a připravili mu první porážku v sezóně. Nedařilo se naopak dosud vedoucímu Manchesteru City, který prohrál na půdě Tottenhamu vysoko 1:4 a přepustil první příčku v tabulce městskému rivalovi z Old Trafford. United si doma poradili se Sunderlandem 3:0 a před Citizens mají jednobodový náskok. V posledních deseti minutách zachránila alespoň bod mistrovská Chelsea. Blues remizovali v Newcastlu 2:2.

Foto: Craig Brough, Reuters

Brankář Arsenalu Petr Čech během zápasu s Leicesterem.

Článek
Fotogalerie

Arsenal sice v Leicesteru brzy prohrával po střele Vardyho, poté ale rozpoutal na trávníku střeleckou kanonádu, kterou řídil Alexis Sánchez. Nejprve vyrovnal Walcott a poté přišly chvíle právě šestadvacetiletého Chilana, který zaznamenal svůj premiérový hattrick v Premier League.

Petr Čech se v utkání blýskl několika výbornými zákroky. V 89. minutě předvedl parádní reflex, z pokračující akce ale přece jen dopravil do sítě míč Vardy, jenž se v zápase trefil podruhé. Poslední slovo ale měli Kanonýři. V nastaveném čase zpečetil jejich výhru Giroud.

Gunners drží neporazitelnost s Leicesterem od listopadu 1994.

Kohouti deklasovali Citizens

Hráči Tottenhamu měli v úvodu sezóny potíže s produktivitou. V šesti zápasech Premier League vstřelili jen pět branek, rozstříleli se však v pravý čas.

Vedoucí Citizens sice vedli na White Hart Lane po trefě De Bruyneho, jenže náskok neudrželi ani do přestávky. Dier povedenou dalekonosnou ranou o tyč srovnal. Druhá půle pak byla zcela v režii domácích. V 50. minutě si na přímý volný kop Lamely naskočil Alderweireld a hlavou otočil skóre. O chvíli později se do střelecké listiny zapsal poprvé v sezóně i Harry Kane, jenž z dorážky bez problémů překonal Caballera. Vítězství Kohoutů zpečetil v závěru Lamela, který si v šestnáctce vychutnal jak stopera Demichelise, tak brankáře Caballera.

Manchester City měl sice parádní vstup do nového ročníku, po druhé porážce v řadě však přišel o první příčku. Tottenham, jenž dosáhl na třetí výhru v Premier League za sebou, vstřelil čtyři góly v ligovém duelu s Manchesterem City poprvé od září 1962.

Rudí ďáblové se posunuli do čela

Zaváhání Citizens využili United. Rudí ďáblové zdolali doma Sunderland, když o svém triumfu rozhodli v závěru prvního a zkraje druhého poločasu. V nastavení nejdříve otevřel skóre Depay a hned po pauze rozvlnil síť i Rooney. Zkušený útočník tak ukončil sérii jedenácti ligových střetnutí bez vstřeleného gólu. Historicky nejlepší střelec anglické reprezentace vsítil 171. ligový gól za Manchester United a je v této statistice na třetím místě společně s Denisem Lawem.

Tříbodový zisk ještě v samotném závěru pojistil domácím Mata. Svěřenci kouče Louise van Gaala se díky výhře vyhoupli do čela tabulky.

Chelsea veze z Newcastlu bod

Blízko čtvrté porážky v sezóně byli hráči Chelsea. Obhájce titulu prohrával v Newcastlu už 0:2, přesto dokázal vybojovat alespoň bod. V 79. minutě snížil nádhernou bombou do šibenice Ramires a tři minuty před koncem zařídil vyrovnání Willian.

Anglická fotbalová liga - 7. kolo:
Tottenham - Manchester City 4:1 (45. Dier, 50. Alderweireld, 61. Kane, 79. Lamela - 25. De Bruyne)
Leicester - Arsenal 2:5 (13. a 89. Vardy - 33., 57. a 81. Sánchez, 18. Walcott, 90.+3 Giroud)
Liverpool - Aston Villa 3:2 (59. a 67. Sturridge, 2. Milner - 66. a 71. Gestede)
Manchester United - Sunderland 3:0 (45.+4 Depay, 46. Rooney, 90. Mata)
Southampton - Swansea 3:1 (11. Van Dijk, 54. Tadič, 61. Mané - 83. Sigurdsson z pen.)
Stoke - Bournemouth 2:1 (32. Walters, 83. Diouf - 76. Gosling)
West Ham United - Norwich 2:2 (33. Sakho, 90.+3 Kouyaté - 9. Brady, 83. Redmond)
Newcastle - Chelsea 2:2 (42. Pérez, 60. Wijnaldum - 79. Ramires, 87. Willian)

Reklama

Související témata: