Hlavní obsah

Pomezní na Tottenhamu neměli svůj den. Kolik gólů z ofsajdu napočítáte?

Londýn

Utkání mezi domácím Tottenhamem a Manchesterem City nabídlo k vidění celkem pět gólů, hned tři z nich však dost možná padly z ofsajdu. Posuďte sami po zhlédnutí sestřihu ze zápasu 7. kola Premier League.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Kyle Walker z Tottenhamu (vlevo) bojuje o míč s Raheemem Sterlingem z Manchesteru City.

Článek

První sporný okamžik přišel po 24 minutách hry, kdy hráči v bílých dresech přišli o míč na hranici šestnáctky hostů. Yaya Touré využil své rychlosti a založil tak rychlý protiútok, na jehož konci vyslal do šance Kevina de Bruyneho, jenž v zápětí prostřelil Huga Llorise. Možná se však k zakončení vůbec neměl dostat...

Ovšem jestli nějaký ofsajd byl opravdu nezpochybnitelný, pak ten, který předcházel gólu Erica Diera, kdy Kyle Walker dostával přihrávku za obranu do skutečně do očí bijícího ofsajdového postavení.

Spurs se po změně stran dostali do vedení po hlavičce Tobyho Alderweirelda. Po hodině hry už to bylo 3:1. Christian Eriksen z přímého kopu trefil jen brankovou konstrukci, ale Harry Kane byl u odraženého míče první a bez problému jej dorazil za Caballerova záda. Kane se tak v sedmém kole dočkal první trefy v tomto ročníku nejvyšší anglické soutěže. Ale měl jeho zásah být uznán?

A nakonec i branka Erika Lamely na konečných 4:1 padla po hraniční situaci. Tentokrát se však podle všeho o ofsajd nejednalo.

Jak byste sporné situace posoudili vy?

Kolik gólů podle vás padlo z ofsajdu?
Jeden
5,2 %
Dva
22 %
Tři
72,8 %
Celkem hlasovalo 2894 čtenářů.

Reklama

Související témata: