Hlavní obsah

West Bromwich - Everton 2:3Everton prohrával na hřišti WBA o dva góly, přesto vybojoval tři body

Londýn
Aktualizováno

Fotbalisté Evertonu prohrávali v dohrávce 7. kola Premier League na hřišti West Bromwiche Albion 0:2, přesto se nakonec radovali z vítězství 3:2. Výrazný podíl na tom má belgický útočník Lukaku, který dvě branky vstřelil a na třetí přihrál.

Foto: Jason Cairnduff, Reuters

Útočník Evertonu Romelu Lukaku se raduje z gólu do sítě West Bromwiche Albion.

Článek

Oba týmy během šesti předchozích zápasů ofenzivně nijak nezářily, očekávání opatrného zápasu se ale naplnilo jen v první půli. V jeho závěru vysunul kolmou přihrávkou domácí Morrison Berahina, který přes padajícího gólmana Howarda otevřel skóre. Pro Everton to byl vůbec první inkasovaný gól na hřištích soupeřů od začátku sezóny.

Druhá půle byla na branky mnohem štědřejší. Do dvoubrankového vedení poslal domácí WBA Dawson, který se prosadil hlavou. Z navýšeného vedení se ale domácí fanoušci radovali jen 27 vteřin. Pak se totiž na druhé straně do míče hlavou položil Lukaku a snížil. A patnáct minut před koncem bylo srovnáno, když Belgičan vysunul střídajícího Koného, který střelou z první vyrovnal.

Obrat dokonal muž zápasu Lukaku. Po centru z pravé strany si někdejší hráč Chelsea pomohl při zpracování míče rukou, což ale rozhodčí nepostřehli, a vzápětí zblízka napálil míč do sítě. Pro Belgičana to byl čtvrtý ligový gól v sezóně a rozhodl jím o zisku tří bodů pro svůj tým.

Anglická fotbalová liga - 7. kolo:
West Bromwich - Everton 2:3 (41. Berahino, 54. Dawson - 55. a 84. Lukaku, 75. Koné).

Reklama

Související témata: