Hlavní obsah

Válka v Chelsea! Mourinho odstavil hvězdného Hazarda, dokud se nenaučí bránit

Londýn/Kyjev

Po minulé sezóně sbíral ocenění pro nejlepšího hráče Premier League, v níž dotáhl fotbalisty Chelsea k titulu. Jenže teď je všechno jinak. Z Belgičana Edena Hazarda je rázem náhradník, který musí o místo v základní sestavě Blues tvrdě bojovat a snášet kritiku.

Foto: John Sibley, Reuters

Kouč Chelsea Jose Mourinho během tréninku v Kyjevě před utkáním Ligy mistrů.

Článek

Sestřih z utkání Chelsea - Aston Villa

Chelsea se v nové sezóně zatím zdaleka nedaří tak, jako v té předchozí a není divu, že kouč José Mourinho sáhl ke změnám. Stejně jako v utkání Ligy mistrů v Portu, i v sobotním ligovém duelu proti Aston Ville posadil Hazarda na lavičku náhradníků.

A Blues se tentokrát zadařilo, zvítězili 2:0. „Vynechal jsem Hazarda, protože jsme dostávali příliš mnoho gólů. Potřebujeme mnohem lépe bránit," vysvětloval své rozhodnutí Mourinho.

Nastoupí v Lize mistrů?

„Když nemáte míč, je vám kvalita k ničemu. Šlo o taktické rozhodnutí - nechal jsem superkvalitu na lavičce, ale dostal jsem do hry taktickou disciplínu. Doufal jsem, že tým bude pevný," pokračoval kouč.

Pro Hazarda měl jasné sdělení, které před novináři nijak neskrýval. „Willian a Pedro předvedli vynikající defenzivní práci a umožnili středovým hráčům více klidu. Budu v tomto trendu pokračovat, nebo se (Hazard) vydá rovněž naším směrem a pokusí se napodobit to, co dělali Pedro s Willianem," vzkázal.

Portugalský kouč však nechtěl před úterním duelem Ligy mistrů proti Dynamu Kyjev prozradit, zda belgického ofenzivního fotbalistu opět ze základní sestavy vyřadí. Kvůli lehkým zraněním mu však budou chybět Pedro a Loic Remy.

„Jestli bude (Hazard) hrát? To vám neřeknu. A jak se teď jeví v tréninku? Trénuje jako Eden," odpověděl svým typickým způsobem Mourinho.

Reklama

Související témata: