Hlavní obsah

Giroud překonal Čecha, Chelsea podlehla nováčkovi. Leicester novým lídrem!

Londýn
Aktualizováno

Fotbalisté Arsenalu porazili v 15. kole anglické Premier League na svém stadiónu Sunderland 3:1 a po třech ztrátách slaví výhru. Svěřenci José Mourinha překvapivě nestačili na Bournemouth a připsali si osmou ligovou porážku v sezóně. Leicester rozdrtil Swansea 3:0 a vede ligu. Ústřední postavou utkání byl alžírský útočník Mahríz, jenž vstřelil hattrick a zastínil nejlepšího střelce soutěže Vardyho.

Foto: Sport.cz s použitím ČTK/AP

Video již není dostupné

Článek
Fotogalerie

Arsenalu se po minulém utkání s Norwichem rozrostla marodka o Cazorlu a Sáncheze, ale na obrazu hry to nebylo příliš znát. Domácí přehrávali Černé kočky ve všech činnostech, ovšem hrozili sporadicky. Po půl hodině se osmělili hosté a úvodní gól měl na hlavě Borini, jenže jeho pokus těsně minul Čechovu branku.

O chvilku později poslal přesný pas Özil a Joel Campbell rozvlnil síť za brankářem Pantilimonem. Na konci poločasu si pak pořádnou porci smůly vybral Giroud, jenž po přímém kopu hostů přesnou ranou překonal vlastního brankáře. Petr Čech si tak na vyrovnání Jamesova rekordu (169x čisté konto) musí stále počkat.

V druhé půli pokračoval tlak Kanonýrů, který v 63. minutě zužitkoval Olivier Giroud. Odčinil tak vlastní gól. V 75. minutě mohl vyrovnat Duncan Watmore, ale Čech pohotovým zákrokem zabránil gólu. Nastavený čas patřil Aaronu Ramseymu, který uzavřel skóre na 3:1. Sunderland tak nebodoval po dvou vítězných zápasech.

Mahríz úřadoval proti Swansea

Lišky zažívají fantastický podzim. V minulém kole překonal útočník Jamie Vardy rekord Premier League v počtu vstřelených branek za sebou. Mužstvo venku ještě neprohrálo a ve Walesu potvrdilo roli favorita už v 5. minutě, kdy se trefil alžírský útočník Mahríz. Hosté pokračovali v ofenzivním pojetí a ve 22. minutě se po Kanteho milimetrové přihrávce opět radoval Rijád Mahríz.

Po přestávce se do slibných příležitostí probili domácí hráči, ale brankář Schmeichel zasahovat nemusel. Třetí gól naopak přidal Mahríz, který tak dokonal hattrick. V 75. minutě se ocitl ve velké šanci nejlepší střelec soutěže Vardy, ale nezamířil přesně. Jeho úctyhodná bilance se tedy zastavila na 11 zásazích v řadě. Svěřenci kouče Ranieriho zvítězili venku potřetí za sebou a po zaváhání manchesterského dua se vyhoupli do čela anglické ligy.

Arnautovič znemožnil Citizens

Svěřenci trenéra Marka Hughese, který v minulosti vedl právě lavičku Citizens, zaskočili soupeře již v úvodních minutách. V 7. minutě se poprvé před fanoušky uvedl Marko Arnautovič. Shaqiri poslal balón do vápna a šestadvacetiletý střelec překonal Harta. O několik minut později to bylo už o dvě branky, když rakouský rodák znovu využil Shaqiriho přihrávky. V závěru poločasu mohl Arnautovič dokonce dovršit hattrick, ale ve vyložené šanci trefil pouze tyč.

Po změně stran se sice začal více prosazovat favorit, ale brankář Butland byl vždy ve střehu. V 71. minutě se prodral do zakončení Bojan Krkič, jenže selhal. V posledních minutách přišel tlak hostujícího mužstva, ale Delph ani Sterling nemířili přesně. Citizens tak prohráli na Britannia Stadium teprve podruhé ze třinácti vzájemných zápasů, tentokrát však stratég Hughes byl na straně vítězů.

Chelsea mohla po třech měsících nasadit do brány Thibauta Courtoise, který se dal dohromady po zranění kolena, doma proti Bournemouthu se jí ale nedařilo. Naopak belgického gólmana prostřelil osm minut před koncem zblízka (z ofsajdu?) Murray a posunul svůj tým nad sestupové pásmo.

Anglická fotbalová liga - 15. kolo:
Stoke - Manchester City 2:0 (7. a 15. Arnautovič)
Arsenal - Sunderland 3:1 (33. Campbell, 63. Giroud, 90.+3 Ramsey - 45. vlastní Giroud)
Manchester United - West Ham United 0:0
Southampton - Aston Villa 1:1 (73. Romeu - 44. Lescott)
Swansea - Leicester 0:3 (5., 22. a 67. Mahríz)
Watford - Norwich 2:0 (30. Deeney z pen., 90.+1 Ighalo)
West Bromwich - Tottenham 1:1 (39. McClean - 15. Alli)
Chelsea - Bournemouth 0:1 (82. Murray)

Reklama

Související témata: