Hlavní obsah

Žolík udeřil v nastavení, odnesli to Kohouti. Španělé mají další hvězdičku

Londýn

České reprezentaci směrem ke skupině EURO 2016 ještě strach nenahání. Po pravdě řečeno, v tuzemsku ho zatím málokdo zná. Dvaadvacetiletý talent je ovšem dalším z řady důkazů, jak kvalitní základnou Španělsko disponuje. Právě Ayoze Pérez je hráčem kola 16. kola anglické Premier League. Fotbalistům Newcastlu zajistil v nastavení nečekanou výhru 2:1 na hřišti Tottenhamu.

Foto: Sport.cz s použitím Reuters

Video již není dostupné

Článek

Nenápadná hvězdička. Na trávníku White Hart Lane ovšem nebyla k přehlédnutí. Útočník přišel na hřiště v 63. minutě za nepříznivého stavu 1:0 pro domácí. Nejprve se prezentoval ošklivým útočným faulem oceněným žlutou kartou. A ve třetí minutě nastavení dovršil obrat skóre vítěznou trefou.

Kouč Steve McLaren měl v neděli vůbec šťastnou ruku při střídání. Na 1:1 vyrovnával Mitrovič pouhé dvě minuty poté, co vběhl na hřiště. V nastavení si pak připsal asistenci u vítězné trefy dalšího žolíka Péreze, který z úhlu propálil Llorise a připravil Kohoutům překvapivou porážku.

Ayoze kroutí v Newcastlu druhou sezónu, před minulým ročníkem přišel z Tenerife. Zatím stihl 11 gólů v 50 odehraných zápasech, což není špatný začátek. Do španělské reprezentace má zatím daleko, nakoukl jen do výběru do 21 let. Server Transfermarkt u něj uvádí tržní cenu 4,9 miliónu liber, což je přibližně 180 miliónů korun.

Reklama

Související témata: