Hlavní obsah

Watford - Tottenham 1:2Spurs ukončili bodovou sérii Watfordu

Watford

Fotbalisté Tottenhamu zvítězili v 19. kole anglické Premier League na hřišti Watfordu 2:1 a vyhráli potřetí za sebou. Rozhodující gól dal v 89. minutě Korejec Son.

Foto: Sport.cz s použitím Profimedia.cz

Video již není dostupné

Článek

Úvod zápasu nenasvědčoval žádné atraktivní podívané. Na hráčích byla znát únava ze sobotního kola. Hosté kontrolovali hru, ale žádnou příležitost si nevypracovali. Až v 17. minutě Erik Lamela obral o míč soupeře a z hranice vápna rozjásal fanoušky Spurs.

Ve 25. minutě dal o sobě poprvé vědět nigerijský útočník Ighalo, jenže nemířil přesně. Těsně před přestávkou uplatnil důraz v pokutovém území nejlepší střelec domácích a svým 14. gólem v sezóně vyrovnal na 1:1.

Po přestávce se zvýšilo tempo utkání. Navíc po faulu na Argentince Lamelu vyfasoval červenou kartu Ake. Kohouti se snažili přesilovku využít a vrhli všechny síly do útoku, a semknutí Hornets dlouho odolávali. V poslední desetiminutovce dokonce brankáři Llorisovi několikrát zavařili. Poslední slovo však měl hostující Son, který v závěru patičkou vstřelil vítěznou branku. Tottenham tak soupeři ukončil bodovou sérii. Watford od října 1994 na londýnský klub nevyzrál.

Anglická fotbalová liga - 19. kolo:
Watford - Tottenham 1:2 (41. Ighalo - 17. Lamela, 89. Son Hung-min)

Reklama

Související témata: