Hlavní obsah

Arsenal - Sunderland 3:1Čech v FA Cupu inkasoval, přesto Arsenal vybojoval postup. Trefil se i Vydra

Londýn
Aktualizováno

Fotbalisté Arsenalu zvítězili ve 3. kole nejstarší klubové soutěže planety FA Cupu nad Sunderlandem 3:1. Černé kočky přitom vedly po brance Lense, jenže Kanonýři vývoj zápasu otočili a postoupili do 4. kola. V tom je také Manchester City, který zdolal domácí Norwich 3:0. Gól v dresu Readingu si připsal Matěj Vydra, jehož tým remizoval na hřišti Huddersfieldu 2:2.

Foto: John Sibley, Reuters

Brankář Arsenalu Petr Čech se ohlíží za balónem, který směřuje do brány.

Článek
Fotogalerie

Sunderlandu se podařilo fanoušky na Emirates Stadium zmrazit v sedmnácté minutě, když využil zaváhání Koscielného Lens. Obral ho o míč a z hranice velkého vápna propálil Čecha k bližší tyči. Z vedení se ale hosté radovali jen osm minut. Pak vyrovnal Campbell.

Ve druhé půli se už Sunderland stáhl před vlastního brankáře. Toho mohl překonat Oxlade-Chamberlain střelou zpoza velkého vápna, anglický mladík ale nastřelil jen tyč. Na druhé straně byl stejně blízko ke gólu Fletcher, jehož střela skončila na břevně.

Rozhodly Bellerínovy přihrávky

Nejdůležitější okamžiky zápasu přišly v rozmezí 72. a 75. minuty. V tomto období se totiž dvěma bravurními přihrávkami blýskl pravý obránce Kanonýrů Bellerín. Nejdříve vybídl ke skórování střídajícího Ramseyho, potom útočný hrot Girouda.

Do čtvrtého kola bez větších potíží prošli také hráči Manchesteru City. Do zápasu s Norwichem se ani na střídačku nevešel někdejší sparťanský útočník Wilfried Bony. Toho gólově zastoupili další forvardi Agüero a Iheanacho. Třetí gól přidal střídající De Bruyne.

Vydra skóroval

Opakovaný zápasu bude muset absolvovat Liverpool. Do již pátečního duelu s Exeterem hrajícím čtvrtou nejvyšší soutěž totiž trenér Klopp nasadil mladíky, kteří zachraňovali remízu 2:2 gólem v 73. minutě. Tým ze čtvrté ligy nedokázala porazit ani Aston Villa. Villans remizovali 1:1 na trávníku týmu Wycombe.

Vydra v souboji dvou druholigových celků nastoupil od začátku zápasu a v 71. minutě gólem vyrovnával na 1:1. Zápas měl dramatickou koncovku. Reading totiž poslal tři minuty před 90. minutou do vedení Robson-Kanu, jenže ve druhé minutě nastavení kopali domácí pokutový kop, který proměnil Wells. Odveta se tak bude konat před fanoušky Readingu.

S odřenýma ušima postoupil dále slavný Manchester United, který na Old Trafford udolal třetiligový Sheffield United nejtěsnějším rozdílem 1:0. Svěřenci Louise van Gaala sice měli během zápasu v držení míč 71 procent času, připsali si však jen dvě střely na bránu a prakticky žádnou gólovou šanci. Až v nastavení vybojoval Memphis Depay průnikem do vápna penaltu a Wayne Rooney zajistil postup.

Z výsledků 3. kola FA Cupu:
Wycombe (IV) - Aston Villa 1:1 (50. Jacobson z pen.)
Arsenal - Sunderland 3:1 (25. Campbell, 72. Ramsey, 75. Giroud - 17. Lens)
Birmingham (II) - Bournemouth 1:2 (40. Morrison - 44. Tomlin z pen., 85. Murray)
Doncaster (III) - Stoke 1:2 (25. Tyson - 15. Crouch, 57. Walters)
Everton - Dagenham (IV) 2:0 (32. Koné, 85. Mirallas z pen.)
Norwich - Manchester City 0:3 (16. Agüero, 31. Iheanacho, 78. De Bruyne)
Southampton - Crystal Palace 1:2 (51. Romeu - 29. Ward, 68. Zaha)
Watford - Newcastle 1:0 (44. Deeney)
West Bromwich - Bristol City (II) 2:2 (67. Berahino, 90.+5 Morrison - 74. Kodjia, 83. Agard)
West Ham - Wolverhampton (II) 1:0 (85. Jelavič)
Huddersfield (II) - Reading (II) 2:2 (57. Paterson, 90.+2 Wells - 71. Vydra, 87. Robson-Kanu)
Manchester Utd. - Sheffield Utd. (III) 1:0 (90.+3 Rooney z pen.)
U týmů mimo Premier League je v závorce uvedena soutěž, kterou hrají.

Reklama