Hlavní obsah

Aston Villa - Leicester 1:1Mahríz zahodil penaltu, přesto jsou Lišky v čele

Birmingham

Fotbalisté Leicesteru remizovali v rámci 22. kola anglické Premier League na hřiští Aston Villy 1:1 a posunuli se do čela tabulky.

Článek

Souboj týmů na opačných pólech tabulky nabídl atraktivní podívanou s mnoha šancemi na obou stranách. První závar před brankou domácího brankáře Bunna, který nastoupil místo tradiční opory Guzana, se odehrál ve 13. minutě, kdy si na Albrightonův centr naskočil nejlepší střelec soutěže Vardy, avšak hlavou těsně minul. Anglický objev sezóny se v koncovce trápí a netrefil se v posledních šesti zápasech. Po hrubé chybě hostující obrany běžel na Schmeichela český útočník Kozák, ale gólmana v dresu Leicesteru nepřekonal.

Nejdůležitější okamžik se udál krátce před odehranou půlhodinou. Mark Bunn skvěle zakročil proti Vardyho povedené střele, ale Okazakiho dorážku dokázal zblokovat až za brankovou čárou. Japonský útočník se tak radoval ze čtvrté branky v probíhající sezóně. Ve 32. minutě zahrál Cissokho rukou v pokutovém území, ale Alžířan Mahríz na náhradníka Bunna z následné penalty nevyzrál.

V druhém poločase se Villans osmělili a snažili o vyrovnání. Bacunovi se srovnat ještě nepodařilo, ale Rudy Gestede se v 75. minutě probojoval k míči a střelou do horního rohu nedal Schmeichelovi šanci. V posledních minutách se přiostřilo, ale ani jedno mužstvo vítězství na svou stranu nestrhlo. Lišky se i přes dělbu bodů posunuly do vedení Premier League. Birminghamský klub naopak nedokázal navázat na výhru proti Crystal Palace a na pozice zajišťující účast v Premier League ztrácí propastných devět bodů.

Anglická fotbalová liga - 22. kolo:
Aston Villa - Leicester 1:1 (75. Gestede - 28. Okazaki)

Reklama