Hlavní obsah

Agüero táhne Citizens na špici, odstrčený Bony však hodlá vytrvat

Londýn

Dva góly a jedna asistence, co víc byste od útočníka za zápas chtěli. Není divu, že se Sergio Agüero stal fotbalistou 22. kola Premier League. Manchester City tak dovedl nejen k hladké výhře 4:0 nad Crystal Palace, ale také na kontakt jediného bodu za vedoucí dvojicí Arsenal a Leicester. V Argentincově stínu chřadne Bony Wilfried, bývalý hráč Sparty však vyvrací zprávy, že by se měl vracet do Swansea.

Foto: Sport.cz s použitím Reuters

Video již není dostupné

Článek

Byl to jeho zápas. Rodák z Bueonos Aires řídil hladkou výhru Citizens. Při prvním svému gólu měl Sergio Agüero trochu štěstí, jeho střelu usměrnil mimo dosah brankáře Henneseyho nešťastný Dann. Při druhé trefě pak měl Agüero snadnou práci, nezištnou přihrávku De Bruyneho bez problémů uklízel do prázdné brány.

Slávu však Argentinec dopřál i jiným. V závěru na polovině hřiště pláchl bránícímu Wardovi a Davidu Silvovi pak naservíroval míč jako na stříbrném podnose. Španělský reprezentant touto příležitostí nepohrdl a uzavřel na konečných 4:0.

Agüerova forma je momentálně těžko zdolatelnou konkurencí pro exsparťana Bonyho Wilfrieda. Sedmadvacetiletý útočník z Pobřeží slonoviny zatím v Manchesteru City od svého příchodu spíše zůstává v Argentincově stínu. Za rok působení v bohatém klubu zasáhl do 27 ligových utkání, z toho hned šestnáctkrát jako střídající hráč. "Nijak nelituji přestupu do City. Hrajeme Ligu mistrů, jsme jedním z nejlepších klubů světa. Jsem tu šťastný," ujišťuje.

Zároveň odmítá spekulace médií, podle nichž uvažuje v tomto přestupním období o návratu do Swansea. "Všechny spekulace jsou nepravdivé. Mám zde smlouvu, jsem spokojený a myslím, že jsem v jednom z nejlepších klubů na ostrovech," poukazuje Bony.

Reklama

Související témata: