Hlavní obsah

Nešťastný Norwich. Ani drzá Mbokaniho patička ho v kovbojce nezachránila

Londýn

Vedli 3:1, po obratu skóre pak ještě v nastavení dokázali vyrovnat. A stejně fotbalisté Norwiche nakonec v kovbojce ostrých pistolníků podlehli Liverpoolu 4:5... Nic jim nebyly platné ani parádní góly, jimž vévodí Mbokaniho drzá patička do Mignoletovy sítě, která se logicky nominovala do přehledu kuriozit a parádiček 23. kola anglické Premier League.

Foto: Sport.cz s použitím Reuters

Video již není dostupné

Článek
Fotogalerie

Třicetiletý útočník z Kinshasy reprezentuje Demokratickou republiku Kongo a v Evropě prošel spoustou klubů. Anderlecht, Standard Lutych, Monako, Wolfsburg, Dynamo Kyjev. To byly jeho štace, než Dieumerci Mbokani loni v létě odešel z ukrajinské metropole hostovat do mužstva nováčka anglické Premier League.

V dresu Canaries odehrál zatím 15 ligových zápasů a vstřelil v nich 4 góly. Za sobotní trefu, kterou v 29. minutě vyrovnal na 1:1, se mu klaněl celý Carrow Road. Na malém vápně se zády k bráně výtečně zorientoval a nečekanou patičkou dokonale zaskočil brankáře Mignoleta.

Parádní branka se dostala také do hitparády pěti nejkrásnějších gólů kola. Norwichi však nakonec k bodovému zisku nepomohla a zůstal v tabulce čtvrtý od konce. A rozčarovaný hrdina Mbokani po infarktovém závěru opouštěl trávník s dresem přetaženým na hlavě jako bezhlavý rytíř...

Reklama

Související témata: