Hlavní obsah

Bylo by potěšením hrát pod Guardiolou, vyhýbavě přiznal gólman Citizens

Manchester/Praha

Úlevu ze splnění prvního cíle letošní sezóny pochopitelně Citizens cítí. Fotbalisté, stejně jako jejich chilský trenér Manuel Pellegrini. Dostali se přes Everton do finále Ligového poháru, což je ovšem první, a ještě nepatrný krůček ve výčtu úspěchů, které by měl Manchester City v letošní sezóně získat. Ani pak by ovšem nebylo jisté, že by kouč u kormidla zůstal, protože spekulace o příchodu Pepa Guardioly nabírají čím dál tím více na intenzitě. „Samozřejmě že je vnímáme. Nejsme hloupí,“ potvrdil po semifinále s Evertonem i brankář Joe Hart, že na mužstvo panující nejistota doléhá.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Joe Hart se odpovědi na spojení Citizens a Guardioly vyhnul.

Článek

Jednička mezi tyčemi Citizens i anglické reprezentace nepopírá, že situace je dost složitá. Zvláště, když klubové vedení Manchesteru City se za Pellegriniho nepostavilo a nepopřelo, že by jednalo s Guardiolou, jenž po sezóně končí v Bayernu Mnichov.

„My hráči spekulace registrujeme, trenér je však přímo uprostřed toho všeho. Nelítostného očekávání, jež v klubu panuje, stejně jako nelítostnosti povahy své práce," připouští Hart, že Pellegrini je ve velice těžké pozici.

„Nemohu za něho mluvit, ale zdá se mi, že právě proto žije hlavně přítomností. Pro nás hráče je to pochopitelně snazší, neboť jsme dostali za úkol vyhrávat, získat tituly a primáty, takže se můžeme soustředit na tyto úkoly," rozpovídal se do mikrofonů CNN Joe Hart.

Přitom se ale diplomaticky vyhnul otázce, zda by se těšil na spolupráci s Guardiolou, který získal s Barcelonou čtrnáct primátů a nyní kráčí s Bayernem za dalšími.

"Pep dosáhl ve fotbale velkých věcí a patří mezi několik skvělých světových trenérů, takže by bylo potěšením pod ním hrát. Teď jsem ale velice šťastný, že hraju pod Manuelem v City a pod Roy Hodgsonem v anglické reprezentaci," pravila vyhýbavě jednička Citizens i Albionu Joe Hart.

Reklama