Hlavní obsah

Nejjednodušší to má Leicester, tvrdí Pellegrini

Manchester/Praha

Na lídra Premier League čekají v rychlém sledu zápasy pravdy. V úterý hraje doma s Liverpoolem, v sobotu se představí na hřišti druhého Manchesteru City, týden poté na Arsenalu. Ukrutně těžký los, ale i tak si kouč Citizens Manuel Pellegrini myslí, že Lišky mají v boji o mistrovský primát nejvýhodnější pozici. „To proto, že na rozdíl od nás či Arsenalu se může soustředit jen na ligovou soutěž, takže bude mít v závěru všechno jednodušší,“ meditoval chilský trenér poté, co jeho tým v FA Cupu rozdrtil Aston Villu a postoupil do dalšího kola.

Foto: Jason Cairnduff, Reuters

Fotbalisté Manchesteru City slaví postup.

Článek

Manchester City je dál ve hře o primát ve všech čtyřech soutěžích, do nichž v sezóně vstoupil. V Premier League figuruje na druhé příčce s tříbodovou ztrátou na Leicester, v Ligovém poháru postoupil do finále, kde se utká 28. února ve Wembley s Liverpoolem, v FA Cupu překonal další překážku v podobě Aston Villy, v Lize mistrů narazí v únorovém osmifinále na kyjevské Dynamo.

„Jestli se mě ptáte, zda chci být pořád ve hře ve všech čtyřech soutěžích, pak samozřejmě odpovím ano," mudroval kouč Citizens Pellegrini poté, co jeho svěřenci rozstříleli ve 4. kole FA Cupu Aston Villu 4:0 a postoupili do dalšího pohárového dějství, kde na ně čeká Chelsea.

„Když se mě ale zeptáte na program, jenž nás v následujících dnech a týdnech čeká, tak jednoznačně neodpovím. Pokud se dívám na momentální konstelaci, pak třeba v Premier League je v nejjednodušší situaci Leicester," narážel trenér Citizens na to, že se Lišky mohou soustředit jen a jen na ligu.

I Arsenal bojuje na více frontách

Z obou ostrovních pohárových soutěží Leicester vypadl, v pohárové Evropě neúčinkoval, takže se může soustředit pouze na Premier League.

Na rozdíl od Manchesteru City, který stále účinkuje na čtyřech frontách, či třeba třetího Arsenalu, který hraje na třech. V lize, FA Cupu a samo sebou Champions League, kde ho čeká v osmifinále Barcelona.

I tak Pellegrini věří, že se jeho Citizens v příštích dvou ligových kolech před Leicester dostanou a budou v Premier League figurovat na první příčce. Výkon v poháru proti Aston Ville ho k podobným optimistickým prognózám naladil.

„Pokud vyhrajeme příští dva zápasy, je pravděpodobně nemožné, aby byl Leicester lepší než my. Věřím i proto, že se v úterý proti Sunderlandu vrátí do mužstva Sergio Agüero a David Silva, jež jsem nechal proti Villas odpočívat a na naší hře se to přesto neprojevilo," věří Pellegrini, jehož účinkování v Manchesteru City je už sečteno.

I kdyby snad vyhrál všechny trofeje, stejně na Etihad Stadium po této sezóně nezůstane, neboť vedení Citizens v pondělí oznámilo, že angažovalo španělského kouče Josepa Guardiolu.

Reklama

Související témata: