Hlavní obsah

Guardiola bude od příští sezóny trénovat Manchester City

Manchester
Aktualizováno

Jeden z nejžádanějších fotbalových trenérů současnosti Josep Guardiola bude od příští sezóny působit v Manchesteru City. Informoval o tom klub v oficiálním prohlášení. Španěl, který na konci sezóny končí na lavičce Bayernu Mnichov, podepsal na Etihad Stadium smlouvu na tři roky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Josep Guardiola bude od příští sezóny působit v Manchesteru City.

Článek

„Manchester City může potvrdit, že jsme v minulých týdnech zahájili a finalizovali podmínky kontraktu s Pepem Guardiolou, který přichází do MCFC (Manchesteru City FC) jako hlavní kouč od sezóny 2016/17," stojí v oficiálním prohlášení anglického celku.

„Smlouva je na tři roky. A je výsledkem obnovení rozhovorů z roku 2012," potvrdilo vedení Citizens, že o Guardiolu usilovalo už před jeho angažmá v Bayernu, kde Španěl působil od roku 2013.

Podle informací britských médií by si měl Guardiola vydělat v Citizens 25 miliónů eur ročně (asi 676 miliónů korun).

Pellegrini skončí

U klubu tak po sezóně skončí Chilan Manuel Pellegrini, který tým dovedl v sezóně 2013/14 k mistrovskému titulu. „Manuel, který plně podporuje rozhodnutí klubu, zůstává zaměřený na dosažení cílů pro probíhající sezónu," stojí v prohlášení.

Někdejší záložník Guardiola zahájil svou trenérskou kariéru v Barceloně, se kterou vyhrál dvakrát Ligu mistrů a dovedl ji k třem mistrovským titulům. Následně odešel do Bayernu, kde obě sezóny zakončil ziskem ligového titulu. Na vysněnou trofej pro vítěze Champions League nedosáhl, může tak ale učinit ještě v probíhající sezóně.

Guardiola už dříve oznámil, že na lavičce mnichovského celku po sezóně skončí. Vzápětí prozradil, že jeho příští působiště bude v Premier League. O jeho služby se kromě Citizens vehementně zajímaly i Manchester United a Chelsea.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články