Hlavní obsah

Nohou, rukama. Gymnasta Čech v hitparádě pobil parádní konkurenci

Londýn

Parádní víkend gólmanů. Předvedli jeden senzační zákrok za druhým, na Petra Čecha si však přišel jen jeden z nich. Brankář fotbalistů Arsenalu se ve výběru pěti nejlepších zákroků 25. kola anglické Premier League umístil na druhém místě. Podle poroty byl lepší jen David de Gea. Brankář české reprezentace vychytal svou 174. nulu v soutěži a Kanonýři vyhráli na půdě nováčka Bournemouthu 2:0.

Foto: Sport.cz s použitím Reuters

Video již není dostupné

Článek

O pozornost si říkal průběžně celý zápas, výborných zákroků vystřihl hned několik. Petr Čech se blýskl při šancích Artera či Smithe. Největší trumf ale vytasil až v nastaveném čase. Nejprve nohou reflexivně vyrazil Cookovu střelu zblízka a poté se natáhl k tyči i pro následnou Arterovu dorážku.

„Všechny zákroky přišly v důležitých chvílích a jsem rád, že jsem k třem bodům přispěl také svým dílem. U dvojzákroku na konci zápasu jsem nejdřív nic neviděl, ale stihl jsem tam strčit nohu. Při následné střele už jsem měl snazší situaci, protože jsem balón viděl a mohl se na ránu trochu připravit," popisuje gólman na svém webu.

Kanonýři po čtyřech kolech bez výhry konečně uspěli. V tabulce jsou třetí se shodným ziskem jako druhý Tottenham, na vedoucí Leicester ztrácejí pět bodů. Právě Lišky přitom Arsenal doma přivítá ve šlágru příštího kola.

„Moc důležité vítězství. Vzhledem k situaci v tabulce jsme nutně potřebovali vyhrát a jsem rád, že jsme to zvládli. K tomu čisté konto, které se počítá. Soupeř si dokázal vytvořit několik šancí a bylo potřeba neinkasovat, abychom měli zápas stále pod kontrolou," cení si Čech.

Který brankář podle vás ve 25. kole Premier League předvedl nejlepší zákrok?
Jack Butland (Stoke)
2,2 %
Ben Foster (WBA)
4,5 %
Kasper Schmeichel (Leicester)
2,4 %
Petr Čech (Arsenal)
64,8 %
David de Gea (Manchester United)
26,1 %
Celkem hlasovalo 6070 čtenářů.

Reklama

Související témata: