Hlavní obsah

Arsenal - Hull 0:0Čech měl před Barcou volno, Kanonýři si pohár zopakují

Londýn
Aktualizováno

Dostal volno a může se soustředit se na perný duel Ligy mistrů s Barcelonou. Brankář Petr Čech jen jako divák sledoval, jak fotbalisté Arsenalu v osmifinále FA Cupu nedokázali překonat druholigový Hull a po remíze 0:0 si utkání zopakují. Pro kouče Wengera to byl jubilejní 100. zápas v nejstarší klubové soutěži světa.

Foto: Hannah Mckay, Reuters

Per Mertesacker z Arsenalu porti přesile Hullu.

Článek
Fotogalerie

Arsenal v úterý hostí Barcelonu v prvním duelu osmifinále Ligy mistrů. Naladit se chtěl předpokládaným pohárovým vítězstvím v duelu, který byl reprízou finále z roku 2014.

Druholigový soupeř byl proti. Hull vede po 32 kolech tabulku svojí soutěže a má skvěle nakročeno k návratu do Premier League, z níž sestoupil loni.

Kanonýři měli velkou převahu, soupeři však tuhá defenziva stačila. Hrdinou zápasu se stal brankář Jakupovič, který pochytal všechny šance Arsenalu a pokazil jim radost i při velkém v závěru v posledních sekundách nastavení.

Utkání se tak bude opakovat na stadiónu Hullu.

Další dva týmy výhody domácího prostředí využily. Reading porazil West Bromwich 3:1 a Watfordu stačila k postupu přes Leeds vlastní branka soupeře. Naopak Bournemouth doma podlehl Evertonu 0:2.

Osmifinále FA Cupu:
Arsenal - Hull 0:0,
Reading - West Bromwich Albion 3:1 (60. McShane, 72. Hector, 90.+4 Piazon - 55. Fletcher),
Watford - Leeds United 1:0 (55. vlastní Wootton),
Bournemouth - Everton 0:2 (55. Barkley, 76. Lukaku).

Reklama